Националът Кристиан Димитров вече бе официално представен като ново попълнение на хърватския гранд Хайдук Сплит. Централният защитник говори пред Slobodna Dalmacija. Той отговори и на сравнението на Красимир Балъков, че той е най-добрият защитник в България от времето на Трифон Иванов.

„Оценявам казаното от Красимир Балъков, но най-важното за мен е да покажа всичко на терена. Така феновете ще могат да ме оценят. Когато подписах договора, Балъков ми пожела късмет и каза, че вярва в мен. Също така ми пожела да продължа, както преди и да оставя отпечатък тук. Не само като играч, но и като човек“, каза Димитров.

„Както моя Ботев, Хайдук има страхотни фенове, история и традиции. Всички знаят, че Хайдук е голямо име в Европа и за това съм тук. Знам много и за хърватския национален отбор“, добави още той.

„Гледах мачовете на тима срещу Левски и Славия в Лига Европа, но не си мислех тогава, че ще играя в Хайдук. Но това е футболът, никога не знаеш къде ще се озовеш“, сподели новият футболист на хърватския гранд.

„Съотборниците ми ме приеха много добре и им благодаря за това. Професионализмът е на най-високо ниво. Направих подготовка с Ботев в Турция и се чувствам добре. Физически се чувствам отлично. Ако треньорът реши да играя, ще бъда готов да се представя добре в събота срещу Копривница“, заяви Димитров.

„Най-важното е да не допускаме голове, а ако се отвори възможност да реализирам ще бъде чудесно“, допълни още той.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@kriztiandimitrov 🏃🏼‍♂️⚽️🥅🏟 #hajduksplit #poljud #training

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

Попитан дали може да играе в схема с трима защитници, юношата на Ботев отговори:

„Веднъж играхме така при Желко Петрович. Да, този, който в момента е треньор на Интер Запрешич. В началото може да ми е малко трудно, но ще свикна. Където и да ме постави треньора – в средата, вляво и вдясно, ще играя“, каза бившият бранител на „жълто-черните“.

„Никога не съм обичал да говоря за себе си. Предпочитам треньорите да ме оценяват. Помня Игор Тудор. Беше голям футболист в Ювентус. Гледах го, когато „бианконерите“ играха срещу Левски“, каза Димитров.

„Тих човек съм, но на терена съм различен. Ако е необходимо ще повиша глас, за да има по-добра комуникация със съотборниците ми. Трудно е да говоря езика, но вече разбирам повечето неща. Няма да има проблем“, допълни още той.

Бившият футболист на Ботев Пловдив говори и за националния отбор:

„Първо трябва да играя добре за Хайдук, за да получа повиквателна. Скоро ще имаме бараж за Европейското първенство срещу Унгария в София, а след това, ако победим ще се изправим срещу Румъния или Исландия. Имаме шанс за Евро 2020“, заяви Димитров.