Халфът на Левски Симеон Славчев заяви, че напълно одобрява взетото решение за намаляване на заплатите на играчите с 50 %, докато трае извънредното положение у нас.
 
"Мисля, че и от двете страни се пресече интересът и желанието - нашето и на ръководството. Това беше належащо предвид ситуацията у нас, а и като цяло в световен мащаб."
 
"На юношите парите не би трябвало да се намаляват. Всички знаем, че това са футболисти, които тъкмо прохождат и техните възнаграждения са много по-ниски. И те имат семейства, задължения, битовизми. Ние обаче трябваше да помогнем на клуба, за да може след това да тръгнем напред."
 
"Аз съм играл в чужбина. Има някои, които не разбират стойността на отбора, какво е левскарката обич. Сигурно в техните глави имат право да не се съгласасяват, но аз не знам за такива случаи в момента. Мисля, че всички сме солидарни с клуба. Искаме да помогнем по всякакъв начин", каза националът пред БНТ."
 
Той добави, че все още не е готов напълно след операцията на пръста на крака и ще започне да се натоварва и да бяга след седмица.