Бившият халф на Левски Богдан Вашчук си намери нов отбор. Той започна да тренира с лидера в естонското първенство Левадия (Талин). Очаква се до дни да подпише договор, пише „Тема спорт”.

Вашчук игра при “сините” миналия сезон. Той бе взет по настояване на бившия треньор Славиша Стоянович, който познаваше качествата му от съвместния им престой в Рига. Той бе взет под наем от този клуб - първо до края на 2018 година, а след това преотстъпването бе удължено до завършването на кампанията.

Със синята фланелка 23-годишният естонец изигра общо 11 мача. В тях той не успя да отбележи гол. Вашчук често бе преследван от травми. А наследниците на Стоянович не разчитаха много на него. Затова и през пролетта бе на терена само в 4 срещи, като единствено в една от тях започна като титуляр.

“Все още няма нищо официално, но е истина, че Богдан тренира с нас. След предстоящия мач за първенството през уикенда ще седнем на масата и ще видим до какво решение ще стигнем. Със сигурност ще продължи да се готви с нас, а крайната дума ще имат треньорите”, заявиха от ръководството на Левадия.

През лятото договорът на Вашчук не само с Левски изтече, а и с бившия му клуб Рига. Той бе на крачка от Широки брег, но трансферът пропадна.