Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев и защитникът Деян Иванов откриха четвъртото издание на футболния турнир за малки левскарчета “Синя Академия” в Кюстендил, информира официалният сайт на тима от Герена.

Тази година турнирът се проведе в чест на 105- годишнина от основаването на Левски  и 20- годишнината от създаването на фен клуб “Торсида Кюстендил”. Специални гости на събието бяха талисманът на клуба - Лъвски и Левски ТВ. Надпреварата бе организирана от Националния клуб на привържениците на „Левски“, „Торсида Кюстендил“, „Левски Фемили“ и кмета на община Кюстендил Петър Паунов. ПФК Левски пък подпомогна финансово събитието.

В надпреварата взеха участие 80 деца от 5-ти и 6-ти клас от всички основни училища в Кюстендил. За тях бяха осигурени екипи, медали за първите 3 отбора в класирането и индивидуални награди най-добър вратар, голмайстор и най-полезен играч. 

Турнирът бе спечелен от Спортно училище “Васил Левски”, които в изключително драматичен финал надвиха връстниците си от 1-во основно училище “Св. Св. Кирил и Методий” след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата приключи 2:2. Бронзовите медали останаха за левскарчетата от СМГ “Емануил Йорданов”, а четвърти завършиха децата от 7-мо основно училище “Ильо Войвода”.

Турнирът имаше и благотворителна кауза, като на стадион “Осогово” бе поставена кутия за дарения за лечението на 14-годишния Теодор Велинов.