Тъжна новина покоси българския спорт. На 81-годишна възраст почина легендарният футболист Александър Костов.

Преди седмица той е постъпил в болница заради открит сериозен пробле, но сърцето му не е издържало последвалата операция, информира "Витоша нюз", позовавайки се на близки на големия футболист.

Сашо Костов бе един от най-обичаните български играчи и легенда в историята на Левски, с който е трикратен шампион и шесткратен носител на Купата на Съветската армия. 

Роден е на 2 март 1938 година и играе за "сините" в продължение на 15 години - от 1956 до 1971 година. Единственото прекъсване е в периода 1960-61, когато като войник се състезава за Ботев Пловдив. За Левски Костов има 281 мача и 65 гола в А група, а за Ботев - 20 мача и 13 гола в елита.

Има 7 мача и 1 гол за „А" националния отбор (1962-1967), 7 мача с 2 гола за „Б" националния, 3 мача за младежкия и 5 мача с 1 гол за юношеския национален отбор. Участва на Световното първенство през 1962 в Чили (в 3 мача) и на Световното първенство през 1966 в Англия (в 1 мач).

Сашо Костов и Красимир Иванов

източник: instagram.com/krasimir5ivanov/

Завършил е ВИФ "Георги Димитров". "Заслужил майстор на спорта" от 1982 г. За Левски има 9 мача и 1 гол в евротурнирите (3 мача за КЕШ и 6 мача с 1 гол за КНК). Известен е с отлична техника, бързина и изобретателност. Както и със своя финт, наречен "финтът на Сашо". След края на състезателната си кариера е треньор на Хасково и Монтана, както и на отбори в Кипър, Тунис и Индонезия. През 70-те години е помощник-треньор на Левски, а по-късно е член на спортно-техническата комисия на клуба.

Сашо Костов

източник: levski.bg

Екипът на Гонг изказва най-искрени съболезнования на семейството и близките на Сашо Костов! Почивай в мир!