Грандиозен скандал избухна в Португалия около трансфера на Нуно Рейш в Левски. Витория (Сетубал) обвини бивши мениджъри, които са отклонили пари, свързани с продажбата на защитника на "Герена" през 2018 година.

Сумата е била депозирана в банкова сметка в Кипър. „Синият“ клуб е платил трансфера, но явно част от парите са били депозирани в банкова сметка в Кипър, пише "Мач Телеграф".

Португалският клуб депозира жалба в съдебната полиция относно парите от договора с Левски, съобщава вестник „Публико“. Според изданието тази сделка е само една от многото, в които има много въпросителни около финансите на клуба.

През септември 2018-а Витория продаде правата на футболиста на българския клуб за 150 000 евро, но тези пари не са били преведени по сметките на клуба. Вместо това въпросната сума е била прехвърлена в кипърска банка на името на Родолфо Вас, който по онова време е спортен директор на Витория.

Превеждането на сумата за Нуно се е осъществило след промяна в договора, който първоначално е предвиждал сумата от 150 000 евро да бъде платена на 3 вноски по сметката на Витория в местна банка. Това обаче никога не се случва, а парите дори минават през Чили. Промените в договора в 12-ия час пък така и не са заявени във ФИФА, както е редно.

Потърсен за коментар от „Публико“, директорът Родолфо Вас потвърди, че е получил част от сумата за правата на Нуно Рейш, но той уточни, че е направил това по молба на клуба.

„Това, което получих по моята сметка, не са 3 транша, а по-малка сума. Но това стана по молба на Административния съвет на клуба. Те ме помолиха за тази услуга, тъй като по това време сметките на Витория бяха запорирани“, обясни бившият шеф пред вестника. Той твърди, че ситуацията не е законна, но е често срещана във футбола.

„Това не се случвало само при трансфера на Нуно Рейш. Правил съм го много пъти, когато Витория са имали нужда от моята сметка, за да заобиколят правилата“, заяви той. Витория е правил това дори с парите от телевизионни права“, добави Вас. Според него 150 000 евро са се озовали в крайна сметка в тима от Сетубал.