В наши дни много е изписано и казано за една от най-големите звезди във футболното ни минало – Георги Аспарухов-Гунди. Личността на играча буди светли спомени у онези, които са имали честта да го наблюдават на живо. А за нас остава шанса да научим още малко за неговото детство, вдъхновени от игралния филм Гунди – Легенда за любовта, който ще се появи по кината през октомври.

Животът на великия футболист продължава само 28 години, но нищо не може да заличи спомена за него. Георги Аспарухов се е превърнал в легенда, а прозвището Гунди в символ. 

Как, обаче, се ражда прякорът му?

Едната версия, която се носи от уста на уста и до днес, разказва за прозвището, получено в махалата, където всички деца тичали след топката. Заради уменията му, някой го нарекъл Чудни, защото е играел чудно. В последствие се променя на Чунди, а на финала, заради името му Георги се превръща в Гунди.

Това, обаче, не е единствената история за прякора му. Има и втора.

Другата версия, е много близка до първата, но има по-широк отзвук. Тя гласи, че като малък, той дочува баща си Аспарух Рангелов да говори за много добър играч Георги Георгиев – Чудото от „Раковски”. Таткото също е много по-запален от футбола. Именно той мечтае да види сина си на голямата сцена.

За времето си Георги Георгиев – Чудото е считан за един от най-добрите. Именно затова започват да наричат и малкия Гошко Чудни. Говори се, че след това прякорът на самия футболист преминава в Чунди. До финалния вариант, който след като взимат първата буква от името му Георги Георгиев, за да се получи Гунди.

Георги Аспарухов, още като дете, запомня това и начина, по който наричат един от най-добрите. Затова и той иска да премине последователно през Чудни – Чунди – Гунди. Започва сам да се представя като Гошко, на когото викат Гунди.

Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.