Един от най-успешните български треньори Станимир Стоилов коментира раздялата си с Казахстан в интервю за „Спортно шоу Гонг“ по Дарик радио. Той заяви, че е в търсене на ново предизвикателство, като подчерта, че ще се опита да намери клуб в чужбина.

Колкото до спекулациите, че ще се завърне начело на любимия си Левски, Стоилов бе категоричен, че „сините“ си имат треньор в лицето на Славиша Стоянови и не желае да се създава напрежение с името му.

Стоилов: Следващата стъпка пред мен ще е клубен отбор 

„Ръководството изяви желание и аз приех и така прекратихме договора с националния тим на Казахстан“, коментира раздялата Стоилов.

„Нормално приех нещата. Във футбола всяко нещо има начало и край. Няма нищо страшно. Жела успех на националния тим на Казахстан в следващите мачове, както и на новия селекционер. За времето, което бяхме начело, искахме да променим мисленото и настройката, и начина на игра на тима. В националния вкарахме много играчи между 18 и 21 години. Това бе важна задача, с която мисля, че се справихме. Казахстан има подмладен отбор и мисля, че ще покаже добри игри и резултати. Мисля, че Казахстан се явява фаворит в следващата Лига на нациите“, анализира престоя си един от най-успешните български треньори.

Мъри: Искрено се надявам Левски да е шампион!

„Разделихме се по отличен начин. Искам да благодаря на Казахстан и Астана, на всички хора – ръководители, треньори, с които съм работил. Годините тук бяха прекрасни, всички заедно показахме казахстанския футбол и Астана на европейската карта. Астана стои твърди на картата. Надявам се и Казахстан да застане, както е Астана. Там разбира се, имаше повече време за работа. Иначе националният направи голям скок, всичко през тези години бе отлично. Срещнахме прекрасни хора, които искат да се развиват, искат да правят добри неща. Няма от какво да бъдем недоволни от съвместната ни работа с казахстанския футбол и Астана. Специално на Астана искам да благодаря на ръководството, на сътрудниците и едно голямо с голямо „Г“ благодаря на играчите, с които работих в Астана и националния. Те бяха движеща сила за успехите и резултатите“.

Станимир Стоилов

източник: LAP.bg

„Поне още няколко дни имам работа в Астана и след това ще търся сериозен клуб, който да отговаря на моите желания и амбиции. Всичко ще е въпрос на амбиция и разговори. Естествено трябва и желание от даден клуб“.

Запитан накъде ще продължи сега, специалистът обясни: „Нищо не мога да кажа, ще търся следващо предизвикателство. Ще се опитам да е в друга държава, не в България“.

Веднага след обявяването на новината, че Мъри е свободен, феновете на Левски подеха коментари, че специалистът ще се завърне на „Герена“. Както е известно, наскоро в португалската преса се появиха слухове, че Стоилов е вариант за българския гранд.

„На мен винаги ми е приятно, когато става дума за Левски. Сега обаче тимът си има треньор (бел. авт. - Славиша Стоянович), който трябва да води подготовката, трябва да готви тима за следващия кръг и по никакъв начин не трябва да се създава напрежение и не искам да се създава такова с моето име. Левски си има треньор и той трябва успешно да завърши сезона“, завърши Стоилов.