Лудогорец U14 ще играе на финала за Купата на БФС. "Орлите" отстъпиха с 1:3 в реванша с Левски на "Герена, но спечелиха първия сблъсък с 4:0. Така с общ резултат 5:2 момчетата на Росен Маринов стигнаха до двубоя за трофея. 
 
Левски поведе в 15-та минута с гол от дузпа на Любомир Каракашев. В 21-ата минута шут на Димитър Мрънков срещна гредата на вратата на "сините". Три минути по-късно Максим Минков проби мощно по десния фланг и пусна прострелно топката в наказателното поле, а бранител на Левски я прати в собствената си врата за 1:1. 
 
След почивката домакините отбелязаха две попадения. Отново Каракашев се разписа в 40-ата, а Марто Бойчев оформи крайното 3:1 в 55-ата минута. През втората част "орлите" имаха две добри възможности, но Максим Маринов и Илиян Гатински не успяха да отбележат.
 
"Получи се оспорван мач, в бих казал нагнетена излишно обстановка. Показахме някои слабости в играта си, по които ще работим, за да ги коригираме възможно най-бързо. Това обаче не променя факта, че отстранихме напълно заслужено силен съперник и сме на финал. Поздравявам момчетата за дисциплината и сърцатата игра в двата мача, коментира старши-треньорът на Лудогорец Росен Маринов.
 
На финала за Купата на БФС талантите на Лудогорец ще се изправят срещу Национал. Мачът ще се играе на 18 май (сряда), като мястото и часът ще бъдат определени допълнително.