Шампионът на България Варна сити допусна загуба с 2:3 от израелския Макаби Нахалат в предварителния кръг в група H на Шампионската лига по футзал.

Срещата се игра в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта пред около 500 зрители. Двубоят във Варна бе изгледан от Министъра на спорта Красен Кралев и кметът на града Иван Портних.

През цялата среща българите се опитваха да градят играта, докато съперникът разчиташе на контраатака. Шампионите на Израел откриха резултата в 3-ата минута чрез Диедунов, а в 15-ата Кохен покачи на 2:0. През първата част на два пъти шампионите ни целеха гредите.

Варненци върнаха един гол чрез Боги Марев в 25-ата минута, а малко след това българите пуснаха в игра пети полеви играч.Гостите се възползваха от грешен пас в нападение и Стунис в 34-ата минута на празна врата с далечен изстрел реализира за 1:3. Секунди по-късно Петев успя да намали на 2:3, но малко след това получи червен картон. Така до края на срещата нов гол не падна и мачът завърши при резултат 2:3.

Днес  от 19 часа играят Джорджианс и Макаби Нахалат, а в неделя Варна сити илиза срещу Джорджианс от 19 часа. 

Победителят от нашата група ще играе в Швеция в следващия етап (8-12 октомври) в група 8 в компанията на „Пезаро” (Италия), „Удевала” (Швеция) и победителя от група E, където за първото място спорят отборите на „Вайлимдорф (Германия), “Ол старс” Вийнер (Австрия), “Расинг Футзал” (Люксембург) и „Спарта”Белфаст (Сев. Ирландия).