Цяла плеада легендарни футболисти, треньори и футболни деятели ще се включат в демонстративния футболен мач между Марек и Левски тази неделя на стадион "Бончук" в Дупница. Срещата ще започне в 16.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на общината в Дупница.

Националният селекционер Петър Хубчев, наставникът на младежкия национален отбор Антони Здравков, най-успешният български треньор за всички времена Димитър Пенев са част от гостите, които ще седнат на трибуните на стадиона. Ще присъстват и десетки гости от БФС, съдийската комисия, както и бивши футболисти и треньори на Марек и от други клубове в страната.

Поводите за демонстративния двубой са два - 65 години от откриването на "Бончук" и 40 години от победата на Марек над германския колос Байерн Мюнхен с 2:0.

Местните запалянковци ще могат да видят Наско Сираков, Николай Илиев, Емил Велев, Кирил Ивков, Петър Петров, Стефан Аладжов, Красимир Коев, Сашо Костов и други бивши национали от различните поколения на Левски.

Срещу тях ще се изправят част от футболистите, участвали в мача срещу баварския гранд на 2 ноември 1977 година. С екипа на Марек ще бъдат Венцислав и Иван Петрови, Александър Райнов, Иван Палев, Емил Кючуков, подпомогнати и от играчи от по-старото поколение.

Входът ще бъде безплатен./ БТА