Четвъртата контрола на Левски срещу ФК Улисес бе прекратена в 62-та минута, след като двата отбора се спречкаха и на терена стана истинско меле, в което дори се включиха и хора от щаба на арменския клуб. Веселин Минев се спречка с играч на Улисес и това постави началото на сбиването между футболистите. Всички скочиха и почна масов бой. Човек от щаба на Улисес се нахвърли на Владимир Гаджев и го събори на земята. След което играчите на Улисес започнаха да ритат Гаджев.

Левски започна мача в следния състав: 29 Боян Йоргачевич, 15 Роман Прохазка, 5 Борислав Стойчев, 31 Емил Нину, 14 Веселин Минев, 45 Владимир Гаджев, 77 Стефан Велев, 10 Мигел Бедоя, 12 Божидар Краев, 11 Луис Педро, 17 Валери Домовчийски. Веселин Минев се завърна в титулярния състав на Левски. Той игра в първата контрола на „сините“ в Турция, след което пропусна последните две контроли заради контузия.

"Сините" доминираха тотално през първото полувреме, но направиха много пропуски, а в края допуснаха изравнителен гол при първата ситуация за арменците.

Още в 5-та минута се откри добра възможност пред Валери Домовчийски. След грешка на защитник на Улисес, който опита да върне към вратаря си, Домовчийски пресече. Нападателят шутира с левия крак, но право в тялото на стража Бегларян.

Реферът отсъди дузпа за "сините" в 13-та минута за удар без топка срещу Педро. Валери Домовчийски застана зад топката и вкара технично в левия ъгъл на вратата.

Божидар Краев направи уникален пропуск в 22-та минута. Левски проведе отлична контра атака. Топката беше пусната към Домовчийски, който прецени правилно, че е в засада и я остави на Педро. Холандецът нахлу в наказателното поле и пусна към Краев, който стреля над вратата от чиста позиция. Две минути по-късно Педро проби от центъра и стигна до наказателното поле след пас на Домовчийски. Холандецът стреля покрай вратата на Билгарян.

Улисес изравни резултата в 43-та минута, когато Чемамба получи дълъг пас, след което стреля под плонжа на Йоргачевич и топката влетя във вратата на „сините“.

Улисес вкара своя втори гол в срещата в 57-та минута. Влезлият като резерва Хурцидзе вкара изключително красив гол с удар от границата на наказателното поле, който попадна в горния десен ъгъл.

Следващата контрола на Левски е срещу Лех Познан на 5-и февруари.

БОЯТ В СНИМКИ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК! 

Мачът минута по минута:

1' Начало на мача. 

5' - Шанс за Левски! Грешка на защитник на Улисес, който опита да върне към вратаря си, но Домовчийски пресече. Нападателят шутира с левия крак, но право в тялото на стража Бегларян.

8' Бедоя пусна към Велев, който стреля, но вратарят изби в корнер.

9' Центриране на Гаджев в наказателното поле, Домовчийски стреля с глава, но над вратата.

13' 1:0 за Левски! Реферът отсъди дузпа за "сините" за удар без топка срещу Педро. Домовчийски застана зад топката и вкара технично в левия ъгъл на вратата.

18' Отличен пас на Домовчийски към Бедоя. Испанецът стреля, но в тялото на защитник.

22' Уникален пропуск на Божидар Краев! Левски проведе отлична контра атака. Топката беше пусната към Домовчийски, който прецени правилно, че е в засада и я остави на Педро. Холандецът нахлу в наказателното поле и пусна към Краев, който стреля над вратата от чиста позиция.

24' Нов пропуск за Левски. Педро проби от центъра и стигна до наказателното поле след пас на Домовчийски. Холандецът стреля покрай вратата на Билгарян.

33' Диагонален удар на Педро попадна в ръцете на вратаря.

36' Корнер за Левски, Прохазка стреля с глава, но вратарят се намеси и боксира топката.

41' Центриране на Роман Прохазка по дясното крило. Топката стигна до Веселин Минев, който стреля от ъгъла на наказателното поле, топката попадна в ръцете на вратаря.

43' Гол за Улисес 1:1! 1:1 след попадение на Чемамба. Той получи дълга топка и стреля под плонжа на вратаря Йоргачевич.

45' Край на първото полувреме. Левски и Улисес се оттеглиха на почивка при 1:1. "Сините" доминираха тотално, но направиха много пропуски, а в края допуснаха изравнителен гол при първата ситуация за арменците.

46' Начало на второто полувреме. 

48' Центриране на Краев, което Педро засече, но прати топката в аут.

57' 2:1 за Улисес! Влезлият като резерва Хурцидзе вкара изключително красив гол с удар от границата на наказателното поле, който попадна в горния десен ъгъл.

62' Меле между Веселин Минев и футболист на арменците. Всички скочиха и почна масов бой. Човек от щаба на Улисес се нахвърли на Гаджев и го събори на земята. След което играчите на Улисес започнаха да ритат Гаджев.  

Мачът бе прекратен!

Левски: 29 Боян Йоргачевич (46' - 23. Пламен Илиев), 15 Роман Прохазка, 5 Борислав Стойчев, 31 Емил Нину, 14 Веселин Минев, 45 Владимир Гаджев, 77 Стефан Велев, 10 Мигел Бедоя, 12 Божидар Краев, 11 Луис Педро, 17 Валери Домовчийски

Улисес: 1. Бегларян, 66. Морозов, 26 Дугалич, 15. Чежия, 88. Джаркава, 21. Беломицев, 19. Алексанян, 5. Гелоян, 17. Пилиев, 24. Подерин, 5. Чемамба

 

Светослав Табаков, специален пратеник на Gong.bg в Турция