Левски постигна втора поредна победа в А група и това позволи на отбора да се изкачи на трето място във временното класиране. „Сините“ във втори пореден мач не допуснаха гол и спечелиха с 2:0 домакинството си на Монтана от петия кръг на шампионата.

Двата отбора предложиха равностойна игра през първото полувреме, като играчите на Монтана може да съжаляват повече за пропуските си, тъй като на два пъти нацелиха гредите на вратата на Боян Йоргачевич. Левски наложи своята воля през второто полувреме, когато реализира две попадения чрез Божидар Краев.

Монтана можеше да поведе в резултата още в 7-та минута, когато след далечен удар на Георги Ангелов топката срещна напречната греда.

Левски организира много добра атака в 10-та минута, когато Атанас Курдов пусна отличен извеждащ пас към Божидар Краев, който вместо да стреля реши да подава и сбърка. 

Монтана пропусна втора отлична възможност в 23-та минута, когато Белаид и Де Ноойер сбъркаха, а топката попадна на крака на Атанас Илиев, който стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Боян Йоргачевич.

Първата реална опасност пред вратата на Монтана бе в 41-та минута, когато Де Ноойер центрира перфектно в наказателното поле на Монтана, след което Атанас Курдов стреля отблизо, но неточно встрани от десния стълб на вратата на Христо Иванов.

Второто положение, което се откри пред домакините през първото полувреме бе в 43-та минута, когато се получи разбъркване в наказателното поле на Монтана, след което топката попадна в Георги Костадинов, който стреля отблизо, но право в ръцете на Христо Иванов.

В началото на второто полувреме гол на Атанас Курдов не бе зачетен заради засада на нападателя.

Левски поведе в резултата в 59-та минута, когато Де Ноойер пусна много добър пас към Божидар Краев, който бе изпуснат от Асен Георгиев, излезе сам срещу Христо Иванов и от малък ъгъл успя да го преодолее за 1:0.

„Сините“ удвоиха своята преднина в 68-та минута, когато Атанас Курдов намери с отличен извеждащ пас Божидар Краев, който излезе сам срещу Христо Иванов и не пропусна да отбележи своето второ попадение в срещата.

Монтана можеше да вкара почетно попадение в 81-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Левски, Иван Михов стреля с глава, но топката срещна напречната греда.

Денис Махмудов пропусна да вкара трети гол за Левски в добавеното време на мача. Той излезе сам срещу Христо Иванов, но стреля неточно встрани от левия стълб на вратата на Монтана.

Левски вече събра актив от 8 точки и се изкачи на трето място във временното класиране, докато Монтана е шести с 5 точки и няма победа в последните три мача.