Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев говори по наболелия въпрос с привличането на централен нападател в „синия тим“. Специалистът обясни, че ръководството разглежда три чуждестранни опции и бе категоричен, че няма да се прибегне до компромисен вариант.

Стоев застана пред представителите на медиите след проверката на Левски с Тимишоара. Софиянци се наложиха с 2:1 над съперника си.

„ През първото полувреме поне имаше динамика в нашите действия. Контролирахме играта през първото полувреме. През втората част пък се справяхме добре в дефанзивен план. Имаме си слабости, затова е обаче тази подготовка, да успеем да изчистим слабостите“, започна Стойчо Стоев.

„На Нар му трябва време да се приспособи. Той има качества. Хубаво е, че бързо се интегрира. Надявам се от другата събота Менголо да вземе някакво участие в контролите. Той работи главно с кондиционните треньори в момента. Де Нойер не е проблем. Просто задната част на мускула на бедрото му е натегната и не исках да рискувам с него. Карнер – има разтежение, но за последните срещи предполагам ще вземе участие“, коментира още Стоев след мача с Тимишоара.

„Не са важни резултатите в контролите до такава степен, че нито ти дават точки, нито ти вземат. Иначе е важно дотолкова, доколкото самите футболисти се чувстват по-добре, когато печелят. Така, че е по-хубаво да се побеждава. Най-важното е да изчистим играта си и да имаме по-оформен облик на отбора и в първенството да сме по-добре“, продължи изказването си Стоев.

Колкото до въпроса с централния нападател, който „сините“ се опитват да привлекат от доста време насам, треньорът коментира: „Постоянно гледаме опции за централен нападател. Просто те не ни задоволяват. Надявам се да вземем централен нападател. На този етап има три опции и трите са чужденци“.

„Няма да има компромисен вариант. Затова и днес исках да видя Нар на тази позиция. Менголо също ще го пусна като се оправи“.

„По-малко смени...те останаха само юношите. Всички ротации, които правя са с юноши“, обясни още специалистът.

„Наистина ставам банален с тези срокове за централния нападател. По-скоро сега не си поставям такива. Надявам се само да уцелим и да ни свърши работата“, добави по темата наставникът.

„Ние разполагаме с такъв ресурс, който е ограничен, затова не можем да си позволим втори вратар. На този етап двамата вратари зад Йоргачевич ще са юноши на клуба“.

„Със сигурност ще наблюдавам някой от следващите двубои на Лудогорец“, завърши Стойчо Стоев.  


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS