Босът на Левски Тодор Батков бе лаконичен на пресконференцията, която даде началото на дарителската кампания „Левски е твой“. Адвокатът заяви, че ще се радва, ако новите акционери в клуба бъдат над 10 000 и той стане публично дружество.

„Има голям интерес. Няколко души вече чакат на касата. Страшно много хора се интересуват. Повечето от България, но има и такива, които живеят в Щатите и дори Австралия. Запитванията са по интернет, по телефона. Няма нищо страшно. Идеята за днешната среща е на ръководството на клуба и тръста „Синя България“. Съобщихме за символичното начало и призоваваме всички, които обичат Левски, да се включат в тази дарителска кампания. Когато ние коментирахме тази акция, един от моите по-млади колеги ме предупреди със следните думи: „Шефе, ти даваш ли си сметка, че ако акционерите станат над 10 000, по закона в края на година, в която това се случи, дружеството автоматично трябва да се превърне в публично дружество“. Моята реакция беше, че няма по-хубаво от това, ако трябва ще си правим събранията на стадиона, а в крайна сметка имаме и „Арена Армеец“, коментира Батков.

„В момента съчетаваме две големи идеи в една. Едната е да подпомогнем и спасим клуба, който е в тежко финансово състояние, а другата е, че започнахме да връщаме Левски на този, комуто е принадлежал винаги, дори и в тези 45 години, когато е бил казионен. Вие знаете, че в сърцата на хората Левски значеше свобода и по-различно мнение. Левски е нещото, което в последните години ме ангажира най-много. Радвам се да споделя това с повече хора. Това са успехи, ентусиазъм и тъга. Дано радостите са повече. Левски ще го има, спокойно“, завърши Батков.