Старши треньорът на Локо Пд Емил Велев демонстрира добро настроение на пресконференцията преди утрешния мач за Купата с Левски.

„ От много време знаехме, че ще играем срещу Левски и то на тази дата, така че смятам отборът да е готов за тази важна среща, заяви Емил Велев.Важна е , дотолкова доколкото при една евентуална победа се класира отбора ни за следващия етап от турнира за Купата на България. За момента нямаме контузени играчи, надявам се така да бъде и до утре, знаете че не разполагаме с огромен брой футболисти. Джереми Родригес ще тренира с цялата група.”

Появи се изказване на Базил де Карвальо, че щял да вкара три гола на Левски. Дали футболистите на Локо Пд нямат повече нужда да бъдат успокоявани, отколкото мотивирани?

„Аз не съм убеден, че Базил е казал, че ще вкара три гола на Левски, но ако го направи, какво по- хубаво от това?- заяви Велев.В тази връзка бих казал,че ни предстои мач като мач и футболистите са професионалисти и знаят за какво играят. Допълнителна мотивация за играчите е, че играят срещу гранд като Левски и пред собствена публика. Трябва да покажат потенциала си и качествата ,които притежават.”

Какво Емил Велев и Локо Пд знаят за сегашния Левски?

„Ще се види утре дали го познаваме новия Левски, сподели Велев.Взеха трима, четирима добри футболисти от чужбина и с тези, които си имаха Левски са добър и балансиран отбор. Предстои ни мач за Купата, а имаме още 13 срещи за първенството. За мен е по- хубаво,че Локомотив се среща с отбор като Левски, за да не си спомняме какво стана миналата година на този етап от турнира за Купата?Игра се с Пирин, уж сигурна победа, а на края нищо. По- важното и по- доброто е, че ще играем с един класен отбор. Моето желание е и тази година да изведа отбора, който ръководя, до същия етап както и със Славия. Там се стига и чрез победи над такива противници. Няма да е лесно, но човек винаги се надява.”

Дали има напрежение в играчите преди мача с Левски ?

„Напрежение няма, категоричен е Велев. По- скоро виждам сериозност в тях , породена от важността на срещата и от възможността да преминеш в следващия етап, който е преди финала. Няма да ми трябват излишни думи за мотивация. Ще дойде много публика, която ще иска да види нашия отбор с най- доброто си лице. Факторът подценяване тотално изчезва и футболистите може би трябва да надскочат себе си за да победят Левски.”