Досегашният акционер в Левски Иво Тонев направи обобщение на 2015-та година за клуба на Общото събрание. Той разкри, че заедно с другите собственици Александър Ангелов и Николай Иванов, е прехвърлил всички свои акции на Спас Русев. Така от днес Русев вече е мажоритарен акционер и собственик на ПФК Левски.

"Новият собственик е един изключителен човек. Повече от 21 години работя в българския футбол. Смея да твърдя, че такъв човек не е имало в българския футбол до момента. Ние прехвърлихме безвъзмездно всички акции, които притежавахме, на господин Спас Русев," заяви Иво Тонев.

Тонев бе категоричен, че е запознал в детайли Русев с това, което придобива.

"2015-та година бе много тежка за нас. Едно от основните неща за УС бе да не допусне Левски да тръгне по стъпките на един друг клуб. Левски бе пред реалната опасност да не получи лиценз. С усилията на всички успяхме, клубът е в А група, и не се наложи да се сдружаваме с други отбори, било то Левски Карлово или Левски Долна Баня, за да можем да се състезаваме в А група. Един от хората, които помогна най-много бе Георги Иванов, който работи неуморно и всеотдайно за Левски," заяви Тонев от трибуната, като благодари на всички служители на ПФК Левски, които приеха да бъдат намалени възнагражденията им, за да се справи клубът.

"От месец май до вчера сме погасили следните задължения: към НАП - 1 милион и 340 хиляди лева, към различни клубове и футболисти - 1.120 милиона, забавени заплати - 1.8 милиона. Или общо 4.260 милиона," разкри цифрите Тонев.

Относно Сектор А, той заяви: "Все още витаят откровени лъжи. Ще ви кажа точни цифри. Сектор А към вчерашна дата струва малко над 12 милиона лева с ДДС, или около 10 милиона без ДДС, това са задължения към двете фирми. С двете фирми, на 99% е постигната договорка как ще бъдат погасени тези суми - с едната за 10 години, с другата за шест.

В този период приходите от Сектор А ще бъдат разпределяни между тези две фирми, и Сектор А ще се самоизплаща. Това е най-евтиният сектор в Европа."

Иво Тонев призна, че има заем, който обаче ще бъде уреден в най-скоро време и вече не е негов ангажимент.

"Ние тримата като собственици през миналата година сме превели около 1.450 милиона през миналата година, посредством дарения. Ако добавим всички дарения, сумата възлиза на 2 милиона лева. Това сме могли, това сме дали, с респект и любов към този клуб," каза още той.

С четири нови попълнения Левски има сили да се бори с Лудогорец, допълни Иво Тонев, и заяви, че се надява новият собственик да ги осигури.

Той се обърна и към феновете: "Седем години Левски няма спечелена титла или купа. Труден период. Аз вярвам, че този период ще свърши още тази година. Но това трябва да стане с огромната подкрепа на публиката. Не позволявайте на дребни душици да провокират и да манипулират вашето мнение."