Двубоите от 5-я кръг на българската Първа професионална лига предложиха нови емоции на феновете, а сред тези с най-сериозен повод за радост би трябвало да са привържениците на един от новаците в елита – Дунав.

Русенци са едноличен лидер в класирането след петия кръг, записвайки нов успех, този път с 3:0 над Черно море в Разград. Дунав продължава убедителното си представяне от началото на сезона, вече иа 13 точки, с 2 поведе от втория Левски, а в следващия кръг излиза срещу ЦСКА.

„Червените“ записаха успех с 2:0 над Локомотив Горна Оряховица у дома в дебюта на новия си треньор Едуард Йорданеску.

Това бе трета победа на ЦСКА на „Българска армия“ от началото на сезона, докато новакът в елита Локомотив продължава без победа в първите си пет мача в Първа лига. 

Също в София Левски надви по категоричен начин Верея с 4:0, а поредно попадение за „сините“ вкара младокът Божидар Краев. С третия си пореден успех в елита, „сините“ са втори във временното класиране, а Верея вече е седми. Следващият съперник на Левски е Нефтохимик Бургас.

Срещата срещу Верея бе и официален дебют за сина на бившия играч на тима от „Георги Аспарухов“ Даниел Боримиров – Алекс. Младокът се появи на терена в заключителните минути на мача.

Локомотив Пловдив пък стана поредният тим в Първа лига, който успя да спре шампиона Лудогорец. На "Лаута" в Пловдив, двата тима направиха зрелищно 2:2 в нервен мач.

Лудогорец има само една победа в последните си шест гостувания за първенство. Локо Пловдив записа трето равенство през сезона.

В другите срещи от кръга Монтана отстъпи на Славия с 1:2, Берое се справи с Пирин с 1:0, а Ботев победи Нефтохимик с 2:1.

Локомотив Горна Оряховица и Монтана все още нямат победи в Първа лига след пет изиграни мача. Двубоите от 6-я кръг са в периода 9 – 12 септември след паузата за националните отбори.