Нападателят на Левски Бабатунде Адениджи получи наградата за най-добър играч на изминалия кръг в Първа лига и беше удостоен със статуетка на скромна церемония. След нея той сподели, че в България много му харесва и иска да стане шампион на страната със "сините". 

"Искам да благодаря на съотборниците си и щаба за тази възможност, която ми дадоха да спечеля тази награда. Това е първата ми награда с Левски, но моята цел е да спечеля шампионската титла с отбора. Благодаря ви на всички! Само Левски!", сподели Тунде и продължи. 

"Чувствам се добре вече сега. Тук всички сме като семейство, ако не сме така, не можем да постигнем нищо. Важното е да сме като семейство, независимо какви са очакванията, защото например в Англия всеки очаква Манчестър Юнайтед да е шампион. Трябва да играем така, както можем, за да спечелим титлата", след което сподели за живота си у нас. 

"Засега съм научил някои елементарни думи на български, които ползваме на терена. Животът в София е много хубав, много ми харесва тук." 

"Чувствам се толкова добре на мястото, където ме постави треньорът. Всички трябва да даваме максимума от себе си във всеки един двубой, трябва да покажем на какво сме способни", сподели още нигериецът, след което даде рецептата си как може "сините" да се преборят за титлата. 

"Целта на отбора е да създадем един страхотен колектив, за да спечелим титлата, защото толкова години вече не сме печелили нищо. Моята лична мечта е да стана един от най-добрите в Левски. Трябва да сме хладнокръвни, спокойни, както и да имаме целта пред себе си, за да можем да я преследваме", сподели Адениджи.

Той говори и как е започнала кариерата му, както и направи сравнение между предишния му клуб Съншайн Старс и Левски. След което обяви, че въобще не мисли за трансфер извън Левски, защото едва започва работата си на "Герена". 

"Кариерата ми започна още в училище. Постепенно там видяха как играя и започнах да се налагам в отбора си. Това беше Съншайн Старс, който е един от най-великите в Нигерия, но Левски е много по-добър от него, защото играе във всякакви силни турнири по Европа. А ще се отнася до организация е на много по-високо ниво." 

"Не мога да кажа сега дали от Левски ще отида в по-голям отбор, тепърва започвам работата си тук, имам още много какво да правя и затова не мисля за следващ отбор", завърши нападателят.