Полузащитникът на Левски Георги Костадинов заяви, че вижда бъдещето си на „Георги Аспарухов“. Той добави, че има амбиции да стане шампион със „сините“.

Георги Костадинов се завърна от Болня (Италия), където бе подложен на специални възстановителни процедури, тъй като страда от контузия. Очаква се от 11-и декември халфът да започне тренировки наравно с останалите си съотборници. При последното занимание, проведено от Елин Топузаков, Костадинов се появи на терена, като се готви индивидуално.

„Чувствам се добре. Лечението ми премина на високо ниво и се надявам, че до няколко дни ще започна тренировки на 100%. Мисля, че е редно да благодаря на щаба и ръководството, че решиха да ме изпратят там. Клиниката бе много добра. Времето, което се изкарваше там, е почти един работен ден. Непрекъснато се правят някакви упражнения. Но начинът на извършване е доста по-различен и на доста високо ниво. Доволен съм. Направих една мини подготовка заедно с Диан Иванов. Той е още там. Желая му бързо възстановяване. Надявам се начинът на възстановяване да ми помогне да се адаптирам по-бързо сега“, започна Костадинов пред клубната телевизия.

„Решението, което се взе за мен е, че след 11 декември ще мога да тренирам с отбора наравно. След това треньорите ще решат дали ще ме използват в последния мач за полусезона“.

„Изписаха се много глупости за моя договор. Остават 6 месеца до края му. Не са водени разговори, но след връщането ми сега ще предстоят такива. Аз съм позитивно настроен. Мисля, че ще има добра развръзка и за мен, и Левски. Аз виждам бъдещето си в клуба. Смятам, че съм поставил добра основа, която остава да бъде доразвита“.

„Струва ми се, че се събраха няколко събития наведнъж, които рефлектираха върху резултатите и играта на отбора. Никога един резултат не е повлиял на клуба. Мисля, че с много работа и обединение между фенове и отбор ще се върнем на първото място“, добави Костадинов.

Запитан за предходните двубои на тима, в които бяха инкасирани няколко поражения, халфът обясни: „Не е редно да коментирам, защото бях контузен. 5-6 мача не съм участвал. Знам как се отнасят моите съотборници към процеса. Сигурен съм, че добрите резултати пак ще са налице“.

„Мисля че имаме сили да се борим за върха в класирането. Показахме, че можем да направим дълга серия от победи. Доста от отборите ни имат респект. Смятам, че от нас зависи да подходим мотивирано и амбициозно към тренировъчния процес и това, разбира се, да се прехвърли върху мачовете“.

„Въпреки че не станахме шампиони, каквато бе една от мечтите ми, смятам, че изпращам една позитивна година. Да играем в Левски е огромно предизвикателство, с което смятам, че засега се справям добре. Мисля, че тепърва има още да се развивам и да допринасям за клуба“.

Помолен да отличи два мача – единия предизвикал негативни емоции, а другият негативни, Костадинов каза: „Имахме много полюсни мачове. Може би най-много ме боля при отпадането ни за Купата миналата година. Срещата, която се игра в Ловеч. Играхме много силно, а отпаднахме нелепо. Победата над Лудогорец този сезон бе дълго чакана и я отличавам като двубоя, който предизвика положителни емоции“.

„Амбицията ми, откакто съм тук е да стана шампион с Левски. Искам да се предпазя от контузии. Убеден съм, че ако се запази ядрото от футболисти и се предпазим от травми, Левски ще върви нагоре“, завърши Костадинов.