Присъствието на фенове в ръководството на Левски ще бъде прекратено, след като се смени управлението на клуба, научи Дарик радио.

На Общото събрание на клуба, което ще се проведе във вторник от 11.00 часа, се очаква смяна на собствеността в Левски.

Според наша информация, ще има нови структури на управление, както и промяна в кадровия състав на най-високо ниво.

Очакванията са да има промени в Надзорния съвет, както и в Управителния съвет, който да не е толкова многочислен, както досега.

Организациите на феновете, които бяха представени в УС като Национален клуб на привържениците, Тръст Синя България и Сини сърца няма да участват в новия ръководен орган, който ще се изгради на Общото събрание.

Досега феновете имаха силно присъствие като разполагаха с право на глас в Управителния съвет. Те имаха два гласа, а според устава с два гласа можеха да се блокират решения на ръководния орган.

Феновете притежават 10% от акциите на Левски, но се очаква, по искане на новия собственик, промените в УС да засегнат именно тях – той да бъде намален като бройка, което ще е за сметка на представителите на привържениците.

Общото събрание на Левски стартира във вторник в 11.00 часа и ще се проведе в Зала 3 на НДК. Очаквайте в течение на деня най-актуалната информация в Gong.bg.