Спортният министър Красен Кралев и президентът на БФС Борислав Михайлов лично са отправили официална покана към двамата юноши на Левски, които помогнаха на възрастна жена нападната от крадец, да присъстват на евроквалификацията между България и Италия. Двубоят е в събота, 28 март от 21.45 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

На 11 март Иво Сапунов и Никола Димитров, които тренират в школата на Левски на стадион „Раковски” помогнаха на 70-годишна дама, нападната от млад мъж в околностите на стадион, където тренират. Пенсионерката е била атакувана от крадец, който и задигнал чантата, в която е имало документи и пенсията на жената. Иво и Никола са се впуснали и са заловили злосторника. После са върнали чантата на жената, която е изпратила изключително трогателно писмо на техния треньор в школата на Левски – Емилиян Петров.

От спортното министерство и БФС са подготвили и специално приветсвие за Иво и Никола: „Уважаеми привърженици на българския национален отбор, в ложите на стадион „Васил Левски“ са две млади надежди на нашия футбол. Съвсем наскоро възпитаниците на школата на Левски Иво Сапунов и Никола Димитров помогнаха на възрастна жена, чиято чанта беше открадната. Иво и Никола обаче реагираха на момента и заловиха престъпника. Поздравления момчета, Вие сте доказателството, че спортът възпитава младите хора на отговорност и уважение. Скъпи фенове, нека посрещнем Иво и Никола с аплодисменти”, ще звучи по уредбата на Националния стадион „Васил Левски” в минутите преди битката с „адзурите”.

Не забравайте, че срещата между България и Италия ще може да проследите в сайта Gong.bg, както и в ефира на Дарик радио.