Финалът за Купата на България между Левски и Черно море ще се играе на 30 май (събота) на стадион „Лазур“ в Бургас, разбра Гонг от свой източници. Очаква се до дни това да бъде официализирано от ПФЛ, която администрира турнира. В последните няколко дни хората от лигата сондираха мнения на заинтересованите страни и в крайна сметка за датата и мястото на срещата се очаква съгласие на двата участващи клуба, домакините от Бургас, ПФЛ и телевизията, която държи правата за излъчване на срещата. Основното желание на ПФЛ мачът да е в почивен ден е възможността на феновете да пътуват до Бургас. Това е причината да се избегне и мач в неделя вечер, тъй като понеделник е работен ден.

С течение на разговорите са отпаднали вариантите Стара Загора и стадион „Васил Левски“. Причините са, че в Стара Загора има проблем с полицията, която не желае да се ангажира с охраната на двубоя, а на „Васил Левски“ започва ремонт на тревната настилка.

Все още не е ясно в колко часа ще започне срещата, като вариантите са 17:30 или 20 часа. По-ранният час може да се наложи, тъй като същата вечер ще се играят последователно финалите за Купата на Англия (Астън Вила – Арсенал) и Купата на Германия (Дортмунд – Волфсбург), които ще бъдат излъчвани по телевизията.

Определянето на датата на Финала за Купата на България ще промени програмата и в А група. За да се спази наредбата в последните два кръга мачовете в елитната дивизия да се играят по едно и също време предпоследния кръг във втората шестица ще се играе на 22 май (петък), а последния кръг ще е на 26 май (вторник). Предпоследният кръг на първата шестица ще е на 23 май (събота), а финалният кръг на първата шестица в А група ще е на 31 май (неделя) ден след сблъсъка Левски – Черно море.

В продажба ще бъдат пуснати 16 000 билета за стадион „Лазур“. Първоначално те ще се разпределят по заявка на клубовете след 15 май.

Интересен факт е, че на 29 май официално стартира летния сезон по българското черноморие и всички заведения ще работят.