Легендата на Левски Иван Вуцов заяви, че „синият клуб“ се нуждае от хирургическа операция, ако иска да излезе от положението, в което изпаднал. Това сподели, Вуцов след като вдигна „Златната топка“, която му бе връчена за изключителен принос в българския футбол.

„Ние сме имали футбол, който три пъти е стигал световни финали и сега имам желания, ако може независимо, че в този цикъл нямаме добри позиции, но ще ми бъде много приятно отново да видя нашия отбор на тези форуми. Това не е невъзможно. Ние имаме млади и перспективни играчи. Те могат да раздават хората. На многото любители на футбола да станат съпричастни на такива мачове. Така както Лудогорец направи, искам всяка година да имаме представител в Шампионската лига и в турнирите на УЕФА. Това ще бъде голям подарък за феновете на футбола. Ние трябва да направим така, че тези отбори да се гледат не само на малкия екран, но и на живо“, започна Вуцов.

„Определено съм разочарован от случващото се в Левски. Все пак там имаше ред. Бяха постигнати добре резултати, но сега постепенно нещата избледняха. Левски като не е първи, а е втори все едно си изпаднал. Мен за това ме смениха от Левски. Едната година бяхме първи, а следващата втори. Сега обаче на друга основа са поставени нещата. Има много чужденци. Има и нелоши футболисти. Но покрай тях има и талаш. Вчера говореха идва Херо, днес няма да идва. Нов ще бъде. Аз ще кажа не може националният отбор да постави треньор като това момче (Ивайло Петев). Какво е бил, какво е учил? Мисля, че има много по-...Има и Стойчо Младенов, и Димитър Димитров, и Пламен Марков и Георги Василев. Те имат богат опит. Как са го избрали този треньор?. Сега като излезе да ги готви играчите, те ще му кажат „нали знаем как те съблякоха“. Извинявам се. Не го подценявам, но мисля, че не е той човекът, който ще доведе успехите“.

„Имам мое мнение и виждания, но няма да го споделя, за да не кажат че се меся в политиката на клуба. По мое му на Левски му трябва не само треньор. Според мен на Левски му трябва хирургическа операция. Ясно е и за мен, споделям това, което споделят някои хора. Според мен Левски трудно ще излезе с този кадрови състав. Тези хора не са готови за шампиони. Това иска публиката. Ако обаче така караме, дълго ще чакат феновете“.

„Черното тото е уродливо нещо. Не виждам някой да го приветстват. Мисля, че това нещо може да се изчисти. Това не е само у нас. Не е приятно. Дано акцията, която се започна сега, намеси се УЕФА, Прокуратурата, дано стигнат докрай. Това не е полезно явление“.

„Преди във футбола и спорта са залагаше на етиката, сега като че ли е по-различно. Борбата за призовото място дава по-добри финанси, това отмести морала“.

Вуцов коментира и темата за Ботев и синът му Велислав Вуцов уклончиво, като допълни: „Велислав умира на темата на Левски, не мога да кажа дали може да се върне в Левски има други хора, които преценяват. Той е много темпераментен на скамейката и това му пречи“.

„Не искам да коментирам треньорските качества на Стойчо Стоев. Ще се изтълкува по друг начин“.

„Мисля, че Левски няма потенциал от състезатели и който и да ги поведе едва ли ще направи нещо голямо. Мисля, че качеството на футболистите не отговаря на целите на тима. Това е моето мнение. Не познавам всички играчи, но от това, което виждам, нямат потенциал. Трудно може да кажем кой е по-виновен. Сигурно и тези, които ги водят в Левски имат вина“, завърши Вуцов.