Звездата на Левски Валери Божинов изненадващо беше потърсен от румънските медии за коментар за местния футбол и една от звездите му Адриан Муту. Родният нападател никога не е играл в северната ни съседка, а с тарана са се разминавали за малко из тимовете, сред които са могли да се засекат - Ювентус, Фиорентина и Парма. 

Въпреки това, Божинов засипа с похвали румънския футбол и вече 35-годишния Муту, който от известно време се завърна в родината си и носи екипа на Петролул Плоещ, с който се бори да влезе в групите на Лига Европа. 

"Румънският футбол ми изглежда доста по-напреднал от българския. Вие имате отбори като Стяуа и други такива, които всяка година играят или в Шампионската лига, или в групите на Лига Европа. Това е показател за класа."

"Колкото до Муту, той е един страхотен футболист и всички трябва да имате вяра в него. В продължение на 4 или 5 години показа, че е на върха на световния футбол и винаги е демонстрирал талант и класа."

"Винаги е бил водещ играч за клубовете си и за мен е един от феномените във футбола. Винаги ще остане класен футболист", сподели Валери Божинов пред румънското издание "Диги Спорт".