Наставникът на Левски Стойчо Стоев заяви преди най-старото столично дерби, че отборът му трябва да търси постоянство в изявите си. Стоев каза, че има няколко играчи с проблеми и добави, че те вероятно ще получат почивка.

Славия посреща Левски в  поредно издание на вековното съперничеството. Двубоят е в събота, от 17.00 часа и ще може да го проследите в сайта Gong.bg, в ефира на Diema Sport, на Gong Play и на честотите на Дарик радио.

„Сега играхме един мач за Купата и сега отиваме за първенство. Играчите осъзнават, че мачът с Лудогорец е минало и предстои среща със Славия, където трябва да се представят добре. Със сигурност ще дам почивка на някои футболисти. Рано е да кажа на кои. Казах им, че трябва да търсим постоянство, за да може във втория мач с Лудогорец да сме в нужното състояние. Трима-четирима са с проблеми“, започна Стоев.

„Надявам се играчите да се настроили. Такава е професията им. Те трябва да се настройват бързо. Със сигурност дербито губи от блясъка си, защото не е в първата шестица. Но тези мачове са, за да има ритъм в играта и постоянство“.

„Не е вярно, че се плаща избирателно в първия отбор. Платено е на част от персонала и на треньори от детско-юношеската школа. Предполагам, че при налични средства ще се извършат плащания и в първия отбор. Георги Иванов и останалите правят нужното да намерят средства“, добави Стоев.

„Тези мачове са полезни до такава степен...Те ми помагат да си изградя представа за нивото на играчите, за тях е важно да ме убедят, че имат място в Левски. Във втората шестица нещата не са с такава важност, но имат важност. Всички осъзнават сериозността на положението и се стараят да се представят добре“, завърши Стоев.