Наставникът на Левски Стойчо Стоев даде положителна оценка на представянето на тима си по време на зимната подготовка. Той е доволен от играта на "сините" в Анталия и сподели впечатленията си при прибирането в София. 

Той оцени добре и представянето на петте нови попълнения, които пристигнаха в различни моменти от януарския трансферен прозорец. 

"Добра подготовка, дори не толкова от гледна точка на резултатите. Те са важни за увереност и самочувствие. Но по-скоро играта ми хареса, не мога да кажа, че е идеална, но върви в прогресивен път, което ме задоволява." 

"Трудно ми е да кажа дали сме готови за Лудогорец. Мисля, че определено имаме неща за изчистване, но пък и доста неща натрупахме. Въпреки че имаме доста нови състезатели, мисля че бързо се интегрираха и ще ни придадат класа." 

"Новите имат класа. И все пак изхождаме от факта, че това е подготвителен период, в който натоварванията са тежки, но те се представиха добре. Надявам се да сме по-добър отбор, надявам се да изглеждаме по-добре напролет", сподели Стоев на аерогарата. 

Той сподели впечатленията си и от първия съперник на тима за пролетния дял - Лудогорец. Следващата седмица двата тима се изправят един срещу друг в Разград, а Стоев проследи няколко от контролите на съперника.

"Има по-голяма конкуренция в отбора, отколкото през есента. Лудогорец са добър отбор, видях ги като такъв тим. Но да не забравяме, че това са само контроли, а в такива мачове не можеш да си изградиш коректно мнение." 

"Като цяло от почти всички съм доволен, някои определено дръпнаха в развитието си, но няма да назова имената им. Винаги има неща, които ми се иска да са по-добри, затова е и работата на треньора", сподели още Стоев. 

Специалистът беше попитан и какво е мнението му за казуса със съдебното дело, което "сините" водят в Лозана срещу БФС заради анулираните точки на Литекс. Заради тях, те останаха на пет точки от лидера Лудогорец. 

"Ние нямаме какво да коментираме за точките, отнетите. Ние треньорите и футболистите какво можем да променим? Аз си имам мнение, но ще го запазя, ние няма какво да направим по тази тема", сподели наставникът. 

На въпрос към Стойчо Стоев очаква ли удари под кръста от страна на БФС, тъй като Левски иска оставката на най-висшия орган във футбола, специалистът заяви: 

"Какво имате предвид? Дали заради това да очаквам съдиите да свирят срещу Левски ли? Питайте ме директно - не мисля, че това може да се случи и такава голяма организация като БФС да кара подчинена на нея комисия да работи срещу даден клуб. Ако е обратното, ще е много жалко", отбеляза още Стоев.

И накрая той говори за състоянието на контузения ас Джереми де Ноойер, за когото все още не е ясно дали ще играе срещу Лудогорец, както и какво се случва с чакания нов нападател Тунде Адениджи.

"Трудно ми е да ви кажа за Де Ноойер, в средата на другата седмица ще ви кажа. Въпросът за Адениджи не е за мен, а за ръководството", сподели още наставникът на Левски на аерогарата. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS