Чилийският нападател Себастиан Пинто е спряган за ново попълнение на Левски. Новината е разпространена от радио antena2. Медията е от Колумбия, а интересът към чилиеца е свързан с това, че той е смятан за сигурен нов футболист на местния Милионариос.

Журналистът Хенри Хименес твърди, че следващия отбор на Себастиан Пинто ще е Левски. По-късно агентът му Доменек твърди, че нападателят ще бъде част Милионариос, но медията смята, че той все пак ще подпише договор с Левски.

Себастиан Пинто е играч с интересна визитка. Той има пет мача и три гола за националния тим на Чили. Любопитно е да се отбележи, че и трите му гола с националния екип са в един мач, а съперник е Парагвай.

За последно е играл в турския Бурсаспор, но няма мач от края на миналата календарна година. С екипа на този клуб той има 48 мача и 19 гола в елита на Турция.

Преди да заиграе в южната ни съседка Пинто е играл в родината си Чили, италианския Варезе и аржентинския Годой Круз. 

Себастиан Пинто е на 28 години. Той е висок 185 сантиметра и тежи 85 килограма. Силният му крак е десният. Най-доброто му постижение е участието във финала за Купата на Турция през 2012 година, когато неговият Бурсаспор губи от гранда Фенербахче.