Тръстът „Синя България“ разкри на свое събрание финансовата ситуация в Левски. Запалянковците от сдружението споделиха, че клубът има задължения от около 30 милиона, но голяма част от тях ще бъдат капитализирани, защото са към собственика Тодор Батков. На практика по този начин те ще отпаднат, а капиталът на Левски ще бъде увеличен.

Феновете разпространиха, че „сините“ плащат около 230 000 лева на месец за заплати. Таванът е 10 000 евро, но в момента има забавяне. Приходите на Левски за месец възлизат на около 220 000 лева. Минусът е доста сериозен и би трябвало да се покрива от Батков.

От клуба се декларирали, че се очаква договор с Газпром. Може би поради тази причина контрактът с „Лев Инс“ е за един полусезон, но част от феновете се съмняват, че сделката с руския гигант ще стане факт.

На този етап притеснителните задължения на Левски възлизат на около 9.5 милиона лева. Голяма част от тях са свързани със строежа на Сектор А. Интересно е да се отбележи, че фирмите, които работят по изграждането на централната трибуна ще си вземат парите от приходите в първите сезони от експлоатацията на сектора.

Приблизително 3.3 милиона лева се дължат на държавата за данъци и осигуровки. Те са разсрочени и не биха създали проблем на Левски в този момент.

„Синя България“ сподели, че едно от важните пера в бъдеще ще е свързано с нов и хубав стадион, а е задължително и участието на Левски в турнирите на УЕФА. Феновете смятат, че при налагане на повече юноши тимът ще спести доста от средствата, които дава на недоказани чужденци.
Рецептата в дългосрочен план е хубав стадион и солиден спонсор. Проучванията на феновете показват, че бюджетът на Левски не може да бъде съкращаван повече. В момента според техни сметки „сините“ имат бюджет приблизителен на този, с който разполагат клубове като Берое Стара Загора и Черно море. Клубът е далеч зад водещите тимове по този показател.

В Левски работят 192 души и според „Синя България“ е удачно да се оптимизира персоналът.

На събранието не присъстваха собственикът на Левски Тодор Батков и финансовият директор Константин Баждеков, въпреки че и двамата са част от тръста.