В присъствието на футболистите от първия отбор на Левски, спортно техническият щаб и ръководството на клуба сдружението „Сини сърца“ направи премиера на книгата „100 години Левски“.

В салона на представянето нямаше празни места, а самото издание се харчеше добре още предпремиерно. Феновете не дочакаха официалното представяне, за да се сдобият с една от 1914-те бройки на луксозното издание.

Някои от тях взимаха книги не само за себе си, но и за да подаряват на близки и познати. Единичната цена от 100 лева не спря желаещите да имат уникалното издание.

Изпълнителният директор Константин Баждеков взе 3 бройки, а две от книгите с номера 100 и 1914 и бяха разиграни на търг. Първата с вековния номер бе продадена за 1000 лева и вече е собственост на Димитър Тафров. Другата също бе продадена добра цена.

Емоционално слово пред присъстващите произнесе един от идеолозите на сдружение „Сини сърца“ Илия Христов. Той наблегна на любовта на хората към Левски и това как клубът е оцелял при различните политически строеве.

Книгата под номер 9 е отредена за съпругата Георги Аспарухов-Гунди. Велика Маркова не присъства, но ще получи едната бройка.

Събитието бе уважено от много привърженици.

Всички събрани средства ще бъдат използвани за изграждането на Музея на Левски, който ще бъде поместен в строящия се Сектор А.