Старши треньорът на Левски Пепе Мурсия заяви, че е оптимистично настроен, въпреки загубата от ЦСКА във втория кръг и равенството с Локо Пд в първия. Специалистът се съгласи с мнението, че резултатите са най-важни във футбола, но допълни, че има и други компоненти на играта, които трябва да се следят.

„Оптимист съм към този момент. Все още се минали само 2 мача. Относно контузените – Домовчийски е възстановен, Крумов и Божинов все още обаче не са готови“, започна Мурсия.

„Напрежение има на всяко работно място, дори да си във фабрика, пак го има. Това е нормално за днешно време. Ние трябва да живеем с него. Но аз съм оптимист и съм един весел човек. Смятам, че така трябва да правят хора“, продължи специалистът.

„Разликата между мача с ЦСКА и този с Локо Сф е, че това е едно по-малко дерби. Не само от спортно-техническа гледна точка, но значението на дербито от миналата седмица е доста по-голямо и това се знае добре. Аз много искам утре да постигнем така желаната първа победа. Мисля, че ще имаме нужда, за да може след третия кръг да имаме по-добро класиране. Аз съм доволен от начина, по който се раздадоха играчите в мача с ЦСКА. Продължавам да мисля по този начин, но този мач е вече затворена страница и аз мисля за следващия“.

„Мисля, че разсъждаваме доста субективно, когато става дума за резултати. Искам да ви напомня, че в първия мач с Локо Пд ние имахме повече положения, но единствената разлика дойде от това, че те първи вкараха гол. Ако бяхме взели този мач, сега щяхме да си говорим други неща. Знам, че във футбола са най-важни резултатите, но един треньор не бива да бъде оценявам само по резултатите. Освен това, има едни играчи, чиито труд трябва да се уважава. Но съм напълно съгласен, че най-важни са резултатите“, каза още испанецът.

„Към днешна дата Антон Огнянов е наш играч, така че ще преценяваме какво да правим с него“.

„Централните защитници на Локо Сф са много добри, имат добър нападател. Халфът, който имат при тях – Иванов - им дава много добро равновесие. И двата халфа, които са пред него – те се натоварват да организират играта. Доста се движат. Един нападател, който не е много комбинативен, но винаги е на точното място. Трудно започват атаките си, но винаги търсят дълбочина. Това, което характеризира атаката им е скоростта им. Разчитат на контраатаката. Очакваме да се опитат да ни пресират. Това бе Локомотив в последния мач с Литекс. Доста по-различно е от това, което видяхме в Правец“, анализира Мурсия.

„Не мога да ви кажа как ще им противодействаме. Със сигурност вратар ще имаме. Това, което съм казвал до сега – трябва да излязат хора, които са уверени в себе си. Знаете как идваха при нас играчи. В момента трябва и в движение да виждаме някои качества“.

„На нас ни липсва гол, трябва да успеем да вкараме. Не трябва да губим топката в спорните зони. Нямам търпение да създадем положенията, които знам, че можем да създадем. Човекът, който ще завърши атаката, не съм нито аз, нито вие. Надявам се в този мач да вкарваме“, завърши Пепе Мурсия.