Левски спечели лежерна победа в гостуването си на Локомотив Пловдив от предпоследния кръг на А група. "Сините" надделяха с 1:0 след гол на капитана си Владимир Гаджев и в крайна сметка си подпечатаха първата позиция във втората шестица. 

Този мач обаче не даде отговор на най-голямата интрига в него - Антонио Аниете или Мартин Камбуров ще стане голмайстор на първенството. Двамата са в люта битка, като са съответно с 12 и 13 гола, но всичко явно ще се реши след последния кръг, след като бяха опазени от противниковите защити. 

Първата част беше доста динамична, но не предложи чак толкова много чисти положения. И все пак такива имаше, като всички се откриха пред играчи на гостите от София. Най-чистото от тях беше за Антонио Аниете. 

Още в 8-та минута испанецът се озова очи в очи с вратаря Теодор Скорчев, но от няколко метра, без да бъде обезпокояван от никого, стреля право в тялото на стража. Така той пропиля възможността да се изравни с топреализатора на А група Мартин Камбуров по голове. 

Десетина минути след това и Владимир Гаджев можеше да открие. Капитанът на Левски навърза защитата на "смърфовете" и нахлу в наказателното поле, откъдето стреля опасно с вътрешен фалц, но Скорчев отново беше на мястото си и виртуозно изби. 

Домакините опитваха да притесняват защитата на противника, но така и не стигнаха до опасна близост пред вратаря Боян Йоргачевич. Единствен Мартин Камбуров опитваше да затруднява сърбина с удари от дистанция, но те така и не минаваха близо до целта. 

"Сините" пък опитваха с продължително владеене на топката и постепенни атаки да се справят със защитата на противника. Това доведе до няколко опасни нахлувания и удари от дистанция, но все пак пловдивчани се справиха с натиска. 

Малко преди почивката Луис Педро и Антонио Аниете при поредната такава атака можеха да преодолеят Скорчев, но опасните им удари за пореден път бяха спасени от вратаря и в крайна сметка почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част започна с надмощие на гостите, но то отново не се изрази в чисти положения. Либан Абди вкара гол, но той беше отменен заради засада. Единствен Дани Кики пък затрудни Йоргачевич на отсрещната врата в началото на втората част, но сърбинът беше на мястото си. 

В крайна сметка този натиск на левскарите нямаше как да не доведе до гол. И той падна в 59-та минута, а негов автор беше Владимир Гаджев. Халфът отбеляза виртуозен гол, след като преодоля Ванчо Траянов по диагонал на наказателното поле и стреля с фалцов удар в далечния ъгъл на вратаря, който нямаше как да реагира - 1:0. 

След това положение "сините" понамалиха оборотите, които и без това не бяха особено високи преди това. Домакините пробваха да затруднят Йоргачевич с удари отдалеч на Камбуров, Дани Кики и Йоан Ласиман, но и те не бяха опасни за сърбина. 

До края левскарите действаха на контри, а пловдивчани играеха за своя капитан Камбуров, надявайки се да вкара поне един гол. Таранът имаше два шанса, но ги пропиля, докато при нападенията на гостите Абди и Аниете не бяха концентрирани и не затрудниха Скорчев с изстрелите си. 

В крайна сметка повече сериозни опасности до края на мача нямаше и двата тима се оттеглиха при победа на гостите от София. Благодарение на нея Левски си гарантира и на теория седмото място в класирането и вече е с 53 точки. Локомотив остава 10-и с 29 и в последния мач ще играе пак само за капитана си Мартин Камбуров, за да може той да спечели голмайсторския приз. 

ЛОКО ПД – ЛЕВСКИ 0:1

ЛОКО ПД: Теодор Скорчев, Радослав Димитров, Мартин Сечков, Христо Стамов, Здравко Илиев, Ванчо Траянов, Георги Вълчев, Дани Кики, Бирсент Карагерен, Йоан Ласиман, Мартин Камбуров. Старши треньор Христо Колев.

ЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Раман Прохазка, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Мики Орачев, Владимир Гаджев, Мигел Бедоя,Луис Педро, Борислав Цонев, Либан Абди, Антонио Аниете. Старши треньор Стойчо Стоев