След първата лятна контрола старши треньорът на Левски започна с това, че има добър отбор за група U-19. 

Стойчо Стоев не спестява нищо в последните седмици и така май е по-добре. Кризата забави селекцията, която отдавна е закъсняла. Треньорът води подготовка с много кадри от клубната академия. В момента Левски разполага основно със свои юноши, което е хубаво, но няма как да бъде напълно успешна политика. Поне не и в търсенето на бързи резултати. За да не бъдем голословни ви предлагаме по-конкретна картина на средната възраст в тима от „Герена“.

В първите две контроли Стоев заложи на почти един и същ стартов състав. Разликата е, че срещу Монтана липсваха две „стари кучета“ - Борислав Цонев и Божидар Краев.

Вратарите в Левски са Боян Йоргачевич /33/, Александър Любенов /20/ и Николай Кръстев /18/. Сърбинът е категоричен номер едно на тази позиция, а младите му съотборници ще се борят да бъдат на пейката, ако Йоргачевич е здрав и няма наказания.

В защита на този етап треньорът залага на Александър Александров /28/, Емил Нину /28/, Деян Иванов /19/ и Мики Орачев /19/. Стоев има на разположение още двама бранители, които са с травми, но когато са здрави ще бъдат титуляри. Това са капитанът Веселин Минев /34/ и Аймен Белаид /26/. Първи стъпки в мъжкия отбор прави и Минко Ластерджиев /17/ „Сините“ задължително искат да се подсилят с поне един нов в отбрана, което може да провокира евентуална раздяла с Нину или Белаид.

В средата на терена в контролите играе Роман Прохазка /26/, който може да бъде използван и като десен бек. Останалите полузащитници в контролите са Радослав Цонев /20/, Борислав Цонев /20/, лекуващият се Мигел Бедоя /29/, Божидар Краев/18/, Владислав Мисяк /20/, Стефан Аличков /18/, Ивайло Найденов /17/, Георги Янев /17/ и Лионел Матадос /17/.

Към тях трябва да добавим двете нови попълнения – Денис Махмудов /25/ и Джереми Де Ноойер /23/. Левски ще търси още попълнения в халфовата линия, които да имат основна роля през новия сезон.

Като чисти централни нападатели Стойчо Стоев разполага с Наско Курдов /27/ и Илия Димитров /18/. „Сините“ търсят на всяка цена още един нападател, а и все още не е ясен статута на Курдов, който има взаимоотношения с Астана.

Простата сметка показва, че към този час от деня, Левски има отбор на средна възраст 22.4 години. До началото на сезона тя ще се вдигне, тъй като някои от младите момчета няма да продължат с мъжете, а на тяхно място Георги Иванов и Стойчо Стоев ще привлекат нови попълнения, които ще бъдат предимно чужденци. При всички положения обаче, „сините“ ще имат един от най-младите отбори в своята история.

Много от юношите ще имат своето място в групата, а някои ще бъдат и основни фигури.