Бившият наставник на Левски и понастоящем треньор на казахстанския Астана Станимир Стоилов вярва, че тимът на „сините“ все още има реален шанс за титлата в А група, въпреки отнетите точки от актива му. В момента лидер в подреждането е шампионът Лудогорец, който има преднина от пет точки, а в първия кръг през пролетта двата тима се изправят един срещу друг в Разград.

Стоилов коментира и подготовката на „орлите“ в Турция в специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио.

„Впечатлен съм от Лудогорец, че бързо си върна игровия стил от миналата година. С Милсами изглеждаха все по-зле и по зле, докато сега беше обратното. Лудогорец показа добро ниво. Отборът изглежда в добро футболно настроение. Дано не е така само в контролите. След като треньор е Георги Дерменджиев, трябва да му се отдаде дължимото за това. Лудогорец бе на път да съсипе всичко. Видях един Лудогорец, който играе добър футбол. Никой не може да гадае колко силен ще бъде отборът след подготовката. Аз имам по-различен критерии за представянето в подготовката. Търся неща, които после могат да ми донесат резултати, а не на момента“, коментира специалистът.

„Има светлина в тунела. И Левски привлече нови играчи. Като организация, всички отбори се опитват да играя. Надявам се, че Левски ще може да се конкурира с Лудогорец. Мисля си, че първите три отбора в А група могат да направят 12 поредни победи.

„В Левски сме стопявали и преднина от повече точки. Например 7 и то срещу ЦСКА. Има директен мач срещу Лудогорец. Ако го вземат, Левски спокойно може да направи 10 поредни победи. Титлата е във въздуха, никой не може да бъде сигурен в нея“, категоричен бе Мъри Стоилов. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS