Наставникът на Левски Стойчо Стоев каза след успеха над Черно море с 2:0 в мача от 22-я кръг на А група, че с такива двубои „сините“ стават по-добри. Специалистът направи и кратък коментар за предстоящото домакинство на Монтана, като отсече, че няма да има подценяване на тима от едноименния град.

„Надиграхме Черно море. Знаехме, че те имат силно оръжие - центриранията. Играят доста добре за висока топка. Добре контролирахме мача. Създадохме немалко положения. Хубаво е, че реализирахме“, започна Стоев.

„Казах им, че ние сме дошли за победа и наистина бе така. Въпреки трудностите, свързани с пътуването. Имаше физическа умора заради недоспиването, но момчетата не показаха, че ще отпаднат, че ще се предадат“, продължи специалистът.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ВИЖТЕ ТУК

„Аз казах, че след мача в Разград ще ставаме по-добри. Ежедневно съм с тези играчи. Знам какво могат. С такива мачове, наистина ставаме по-добри. Зимата не бих казал, че сме направили нов отбор, но има нови играчи. Нужно е време за стиковане. Но те има нужните качества. Въпрос на време е да ги покажат“.

„Спекулациите за бъдещето на даден треньор, винаги излизат на преден план. Така предполагам е и на запад. Но аз това, което казах е, че бяха пресолени тези спекулации. Аз чувствам подкрепата на ръководството и най-вече на футболистите. Един треньор е загубен ако няма симбиоза с играчите“, коментира наставникът.

„Първото нещо, което мотивира футболистите, е марката Левски. По-скоро се стремя да ги убедя, че имат спортно-технически качества, които да им позволят да станат солиден отбор“, обясни Стоев за методите, които използва за мотивиране на възпитаниците си.

„Когато се изправиш срещу отбор от по-долната половина, е нормално да има две различни лица. Единият тим се стреми към победата, а другият - с по-затворен футбол опитва изненада. Съгласен съм, че срещу такива отбори се печелят титли, или пък някакво важно място за евротурнири. В никакъв случай няма да подценим Монтана“, отсече за финал Стойчо Стоев. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS