Левски се наложи с 1:0 над Монтана като гост, и продължава доминацията си над този съперник.

„Сините“ оставиха и Лудогорец да почака поне още ден, преди да стане и на теория шампион на България. Левски е с 53 точки, а утре лидерът гостува на Локо Пд.

Финалистът за Купата на България Монтана пък продължава да няма спечелена точка на свой терен в първенството през пролетта. Тимът е последен в елита, и има 18 точки след този 32-ри кръг.

До края на сезона остават четири кръга.

Левски започна по-добре двубоя, и още в първите 20 минути успя да нацели на два пъти гредите на вратата, пазена от Христо Иванов.

В четвъртата минута при една добра атака за „сините“, по левия фланг с много подавания, топката стигна до Венци Христов, който от 10 метра стреля в гредата.

В 17-та минута шут на Роман Прохазка от 23 метра облиза напречната греда, и излезе в аут.

След това чак Монтана започна да поглежда към вратата на Левски, и се опита да организира атаки в половината на гостите.

Най-добрата възможност за Монтана се откри в 42-та минута, след грешка на Сашо Александров. Топката се отби в гърба на защитника, докато той тичаше заедно със Сергей Георгиев в наказателното поле. Александров не остави топката навреме за Йоргачевич, и създаде малко проблеми за вратаря, но все пак той улови. Йоргачевич бе изритан в борбата за топката от Георгиев, но успя да продължи двубоя.

Второто полувреме бе доста по-интересно, като в него вече имаше и попадение.

Мигел Бедоя откри резултата в 51-та минута, след като Божидар Краев изработи попадението. Краев проби отляво, влезе в наказателното поле по аутлинията, опита да размени пас с Венци Христов, и след това сервира отново топката за Бедоя, за когото остана само да я бутне в мрежата от два метра. Първоначално останаха съмнения за засада на Краев при втория пас, но повторенията показаха, че топката идва не от Христов, а от Станислав Генчев.

Венци Христов пропусна да реши нещата с втори гол в 65-та минута. Прохазка влезе отдясно в наказателното поле, в оредялата защита на Монтана, поднесе на тепсия топката за Христов, но той направи по-трудното и изби в аут.

Монтана имаше претенции за дузпа в 67-та минута, но те не бяха уважени.

Имаше ли дузпа за Монтана срещу Левски?

Арбитърът Ангел Ангелов обаче си навлече заслужено гнева на футболистите, след като нито отсъди наказателен удар, нито вдигна картон за симулация. Иван Стоянов отляво проби, успоредно на голлинията, сви към Петър Атанасов, който падна на земята. Повторенията показаха, че Георги Костадинов леко дръпва Атанасов за фланелката, но не и достатъчно за дузпа.

Въпреки силно офанзивните смени на Емил Велев, Монтана не намери път към вратата на Йоргачевич, и чак в края на двубоя опита да изсипе няколко топки в пеналта на Левски.

Адениджи Бабатунде, влязъл като резерва за „сините“, опита няколко индивидуални акции, но нямаше късмет да се разпише.