Младата надежда на Левски Божидар Краев заяви, че на би направил трансфер, в който и да е отбор. В обширно интервю за Diema Sport Краев разкри, че неговите футболни кумири са Георги Иванов-Гонзо и Наско Сираков и даде своя съвет към всички млади момчета, които са поели по неговия път.

„Добре съм, тренирам. Щастлив съм. Силно представяне на отбора ни до сега. Надминахме очакванията. Продължаваме да се трудим и работим. Аз искам да съм лидер, водеща фигура и правя всичко възможно да издържам на напрежението. За сега се справям, ще видим напред. Чувствам се като лидер. Треньорите ми дават шанс. Имам доста игрови минути. Съотборниците ми вярват. Остават много мачове. Тренирам. Един футболист може да се нарече лидер, когато в трудните моменти показва характер, печели точки, отборът побеждава, вдъхва вяра на другите, на феновете, вижда се, че иска да направи промяна“, започна Краев.

„Очаквам победа срещу Локомотив Пловдив и да вървим във възходяща линия“, каза за предстоящия мач на „сините“ юношата. Левски гостува на Локомотив Пловдив на 23 август от 20.00 часа. Срещата ще може да проследите в сайта Gong.bg, на Gong Play, в ефира на Diema Sport 2 и на честотите на Дарик радио.

„Спомням си, че баща ми ме тренираше като малък. Тренирахме по 3-4 пъти на ден и това много ми помогна в по-късен етап и така не усетих промяната във възрастовата разлика. Да, баща ми бе капитан на Ботев Враца. Той винаги е бил лидер, дори когато сме играли на тренировка, той винаги е искал да побеждава. И за риба да сме отишли, той искаше да хване повече риба“.

„От пробите в Манчестър Сити и Ювентус научих как да тренирам и възстановявам, и наистина успях да видя футболен начин на живот. Научих, че е важно да знам как да се възстановявам извън терена. Там имаше един час за тренировка, в който трябва да се раздадеш максимално. После никой не те гледаше как си облечен, имаш ли татуировки“.

„Мисля, че моментът, когато ще съм готов за трансфер, ще се усети. Не бих отишъл, в който и да е отбор, за да предам Левски“, отсече категорично Краев.

„Искам да успея да надхвърля качествата си. Да видя в мен развитие, да развия компонентите си. Тогава ще изпитам най-голямо удовлетворение“.

„За да успееш, се изисква много труд и психика. Трябва да си устойчив, защото има слаби мачове. Според мен трябва да си вървиш по своя път и да не се отклоняваш от него“.

„Възхищавам се най-вече на Георги Иванов-Гонзо, както и на Наско Сираков. Те за мен са точно този тип играчи, към които искам да принадлежа“.

„Най-положителният ми спомен, откакто съм футболист, е първият ми гол на Герена. Най-негативният е финалът за Купата, който загубихме“.

„Според мен трябва да подобря бързината и играта с глава“.

„Най-ценният урок, който научих бе на пробите в Манчестър Сити и Ювентус. Там видях големите личности във футбола как тренират, как работят, как се хранят. Всичко това ми бе от голяма полза и ще остане в съзнанието ми. Безспорно Буфон ми направи най-силно впечатление. Той е световен шампион и показва как се тренира на тренировки. Тренира много старателно“, сподели Карев.

„Съветът ми към всички, които са тръгнали по моя път, е да не се отклоняват от своя цел, да не мислят за пари, трансфери. Да обичат футбола и да се наслаждават на играта“.

„Не мисля, че славата ме промени. Стабилизира ме на моите позиции. Аз винаги съм искал това внимание и този респект“, завърши Краев.