В седмицата на най-чакания мач в България - Вечното дерби, Тодор Янчев и Даниел Боримиров се изправиха в задочен спор.

Двубоят Левски – ЦСКА е в събота от 16.00 часа и ще се предава по Нова телевизия, в Gong.bg, Gong Play и Дарик радио. Нормално, цялата седмица да е посветена на сблъсъка, който ще се проведе на Националния стадион „Васил Левски”.

Двете емблематични фигури, участвали в най-дългите победни серии – Тодор Янчев с пет поредни успеха за  „червените” в А група и Даниел Боримиров в шест последователни победи за „сините”, споделиха своите очаквания.

Тодор Янчев: „Винаги е добре, когато си натрупал такъв период от последователни победи над вечния съперник. Още повече, че всяка една победа дава нужното самочувствие, за да влезеш в дербито, но това не трябва да ни успокоява в нито един момент, нито един от нас, защото това е мач, в който няма фаворити. Историята е история, но от събота ни чака да напишем нова история.”

Даниел Боримиров: „Може би ЦСКА имат леко предимство, въз основа на това, че в последните няколко мача излизат победители. Но всяко начало има и край, затова се надявам в събота ние да сложим край на тази серия.”

Запитан за поредицата от девет поредни победи на Левски във Вечното дерби в периода 1993-1996 година, Даниел Боримиров си спомни: „Имах удоволствието да играя в шест от тези 9 мача. Чувството винаги е уникално, когато биеш вечния съперник, всеки един играч го знае, обличал синята фланелка, знае, че когато победиш ЦСКА, настроението и еуфорията е много добра.”

Целите интервюта на Тодор Янчев и Даниел Боримиров можете да видите непосредствено преди големия сблъсък в събота по телевизия Диема от 15.00 часа.