Въпреки появилите се изказвания на нигерийския нападател Тунде Адениджи, че смята да остане в родината си, наставникът на Левски Стойчо Стоев вярва, че все пак той ще акостира на "Герена". Това трябва да стане в следващите няколко дни. 

"Нека ръководството да каже за трансфера на Тунде Адениджи, защото те се занимават с него. Предполагам, че в следващите дни ще имаме по-голяма яснота и този футболист ще дойде в Левски."

"В София ще дойде. Изхождайки от факта, че е набор '95, ще го настаним при юношите. Все пак за възрастта си е национал на Нигерия, но сигурно и на него ще му трябва време за адаптация." 

"Определено е по-добре след тази селекция. Имам все пак Венци Христов, Франсис Нар, Менголо също, като влезе в необходимата кондиция. Това са футболисти, които ще дадат по-сериозна офанзивна мощ на отбора", сподели Стоев след мача с Домжале. 

Той сподели и впечатленията си от този двубой със словенците, който завърши 1:1 и продължи серията без загуба на "сините". В тази среща участваха доста от младите момчета и според Стоев е нормално те да направят и някои грешки. 

"Трудно ми е да кажа на тоя етап какво е нивото на отбора, защото в този мач имаше доста юноши в състава ми. А като има повече такива момчета, нормално е да се губят някои от нещата, които искам да виждам от тима си." 

"Тези момчета, повечето от тях даже са деца, се стараха много, но е нормално да има повече изгубени топки, повече непредизвикани грешки. От там усилията стават двойни, натоварването у другите става по-голямо. Но това беше и целта на тази контрола, за да дам време за изява на колкото мога футболисти. Някои трябваше и да починат." 

"Франсис Нар също е уморен, групата от основните играчи днес 13-14 момчета - са юноши на по 16-17 години, които е нормално да нямат физика, а и всички футболни умения да не са им налице. Не е готов и Венци Христов и е нормално това, след като 6-7 месеца не е тренирал. Следващия мач ще играе повече."

"Всеки е лидер в този отбор, силата на Левски е колективната игра. Нямаме някакви звезди, които да правят тима. Благодарение на усилията на всички, Левски върви добре", сподели още Стоев. 

Той гледа наскоро и последната контрола на следващия съперник на Левски - Лудогорец. Разградчани победиха с 3:0 БАТЕ Борисов, а специалистът обяви, че ще запази впечатленията от видяното за себе си. 

"Запазвам за себе си впечатленията от Лудогорец срещу БАТЕ Борисов. Един добър отбор, но това всеки у нас го знае. Каквото съм видял като сила или като слабост, ще го споделя на футболистите." 

"В последната ни контрола ще дам възможност повече на тези футболисти, които ще са ядрото на отбора да играят повече, но всичко е условно.Искам да видя какво ще е състоянието на играчите, а и ако има някой с проблеми, няма да рискувам здравето му. Ради Цонев и Краев може да играят срещу Спартак Миява", сподели още Стоев. 


Валентин Грънчаров, специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS