Финансовият директор на Левски Константин Баждеков изрази надежда, че Левски ще получи лиценз за новия, след като „сините“ подадоха всички необходими документи в срок пред Българския футболен съюз.

„Въпросът опира до Лицензионната комисия, тъй като днес входирахме необходимите документи в Българския футболен съюз, като сме спазили всички техни изисквания. Попълнени са всички необходими форми, приложили сме и обяснителни бележки и споразумения, там където имаме, и платежни нареждания, с които доказваме ефективно извършени неплащания към днешна дата“, коментира Баждеков пред Гонг минути, след като от клуба подадоха необходимите документи

„Искам да благодаря на нашите привърженици и кампанията „Левски е твой“, която както знаете, продължава до 24 май и ще продължим да разчитаме на тяхната помощ. Разчитаме на тяхната подкрепа, за да изпълним тези ангажименти, които поехме към бивши треньор, футболисти и клубове, които освен ефективното плащане, приеха и някакви споразумения за разсрочване на техните плащания“, продължи той.

„Към момента има над 800 дарители. Не мога да кажа точна бройката, тъй като и в момента има кампания в Панагюрище. Кампанията е във вход в момента, дори и тук в офиса има хора, които искат да помогнат клуба безусловно с различни суми в зависимост от възможностите си, което е радващо.“

„С точна бройка не искам да се ангажирам. Сумата, която се акумулира е сериозна, но основно бе помощта, която получихме от собственика, както и усилията на Иво Тонев и Георги Иванов в последните дни в разговори и срещи, които се направиха. С общи усилия Левски успя да подаде необходимите документи с обяснения и приложения пред Лицензионната комисия. Сериозна част от необходимата сума е платена към днешна дата. С проценти не искам да се ангажирам. Останалата сума също е сериозна, което ни ангажира тук в клуба да продължаваме да работи“,каза още Константин Баждеков.