Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков говори пред медиите след края на панихидата във връзка с 44-та годишнина от смъртта на Георги Аспарухов и Никола Котков.

Той засегна темите за двете легенди, за актуалното състояние на клуба, за собствениците на Левски, за изтегления жребий и за позицията му на изпълнителен директор след оттеглянето на Тодор Батков.

"За наша радост всяка година се увеличава бройката на хората, които почитат Аспарухов и Котков. Освен да си спомним за тях, а ние си спомняме не само на днешния ден, ние трябва да продължаваме да ги чувстваме в сърцата си. Стараем се техният пример да бъде реалност в нашия живот."

За първи път на панихидата идва цял отбор на Левски. Дали футболистите от сегашния състав усещат влиянието на Аспарухов и Котков?

"Аз съм 16 години в Левски и досега не е имало такава инициатива да присъства целия отбор. Това си е тяхно решение, което ние подкрепяме и трябва да го направим традиция. Да идва не само първият отбор, но и всички хора, които работят в клуба."

"Така също и ДЮШ , които да се запознаят с историята на Левски и тези му две легенди. За Никола Котков и Георги Аспарухов е написано всичко и сме чули всичко, но винаги може да се научи още нещо."

Кога ще бъде обявен четвъртият голям спонсор на Левски, който бе анонсиран от новото ръководство и дали скоро "сините" ще се стабилизират финансово?

"Надявам се до края на юли нещата в клуба да се стабилизират. Това, което сме набелязали като програма, да почнем да го изпълняваме и Левски да си стъпи на крака в близките няколко години. Да си върне своето име не само като клуб, но и като имидж в нашето общество. Българска ще е фирмата, която ще е четвъртият голям спонсор."

Как Баждеков приема жребия за новото първенство, който се определя като тежък за Левски след като отборът ще играе последователно като гост на Ботев, домакин на Литекс и два пъти гост на Лудогорец и Черно море?

"Ако Левски иска да си върне името не трябва да се притеснява от никого. През годините това е било мотото на нашия клуб. Винаги да се борим за челните места и да показваме дух. Наистина ще е трудно, но ще се борим достойно. Аз мисля, че така ще се калява отборът и ще видим докъде сме стигнали и да се направят корективи докато има възможност."

Баждеков заяви, че му е трудно да коментира всеки, който нещо е казал за Левски. Достатъчно е, че всичко което прави го прави съвместно с привържениците и дори още днес ще обяви цените на билетите и абонаментните карти за новото първенство.

Последните месеци, а и година, показаха, че може да прави с привържениците и положителни инициативи. Приема и техния доклад, който е много критичен. Според Баждеков привържениците са положителен коректив и може новите собственици да имат положително отношение към евентуалното даване на 15 процента от акциите на клуба на неговите фенове.

"Левски през годините е показал, че е коректен данъкоплатец, с изключение на последните две и половина години, когато натрупахме този дълг. За последните години сме платили над 14 милиона лева данъци на държавата."

"Съвсем коректно сме отчитали своите приходи и разходи. Поучили сме се от грешките ни и пътя по който вървим е положителен. Фирмите, които са отпускали пари са го правили по банков път, минали сме толкова проверки и ревизии, така че ако имаше нещо смущаващо щеше да бъде ясно."

"До момента клубът не е атакуван в тази посока. Основната ни задача, Левски да получи лиценз, успяхме да я изпълним, независимо колко трудно ни беше през последните месеци."

Накрая Баждеков бе попитан дали след напускането на Батков би продължил да работи за Левски както досега и при новите собственици.

"Винаги съм работил за Левски с отворено сърце. Ако новите собственици преценят,че мога да съм полезен с нещо ще работя за клуба както го правя и в момента, както и с опита си, така и в посоката, която клубът е начертал за развитие", завърши изпълнителният директор на Левски.