Мениджърът Мирчо Димитров заяви пред Гонг, че очаква в близките дни и часове Живко Миланов да подпише краткосрочен договор с Левски. Пред защитника са изникнали три варианта за Русия, но всичките са пред провал. 

Правилата в местния футбол бяха променени сериозно. Бройката на чужденците бе намалена от 15 на 10, а от тях само шестима могат да бъдат заедно на терена. Това ограничава сериозно местните клубове, които трябва да разчитат на руснаци. 

Миланов вече проведе тренировка с Левски.

„Мисля, че Живко Миланов ще подпише договор с Левски. Той имаше три варианта в Русия. Единият беше Кубан, но те имат наказание и не могат да привличат нови футболисти, докато не се разплатят на агенти и бивши състезатели. Том Томск много го желаеха, той за последно играеше при тях, но проблемът е, че трябваше да продадат двама от чужденците си, а това на този етап не се случва.

Мордовия беше третият тим, който го иска, но и при тях положението е като при Том. Мисля, че вече и физически е много сложно да се направи подобен трансфер на Миланов в Русия. Надявам се, че Левски ще прояви разбиране и през зимата ще го пусне в Русия, за да изкара по-добри пари, защото вече е на 31 години. Той може да помогне много на Левски и е готов да го направи“, коментира пред Гонг Мирчо Димитров, който е агент със солидни контакти в Русия, Украйна и Казахстан.