Лекарският щаб на Левски полага много старание, за да възстанови Веско Минев за срещата с Литекс, която е утре от 20 часа на стадиона в Ловеч. Националът пропусна двубоя на „сините“ с Ботев Пловдив, а от вчера прави опити да тренира наравно с колегите си.

Травмата на опитния бранител е мускулна и изисква съответното време, за да отшуми. Все пак на „Герена“ се надяват, че той ще е готов за сблъсъка с „оранжевите“.
Ако Минев не бъде вдигнат за ключовото съревнование, негов заместник най-вероятно ще е Антон Огнянов. Последният по принцип е крило, но не му е чужда и позицията на левия бек. Той има мачове на този пост по време на своята кариера. Припомняме, че с контузия е и Мики Орачев, който остави добри впечатления на мача с Ботев Пловдив, но се контузи малко преди края на срещата.

В защита се очаква по традиция титуляри да бъдат Пламен Крумов, Борислав Стойчев и Аймен Белаид. В средата на терена гарантирани места имат Георги Сърмов, капитанът Гаджев и испанецът Антонио Аниете. Възможно е Стефан Велев да отстъпи своето място на Роман Прохазка, който даде безценна асистенция на Луис Педро в срещата с Ботев Пловдив. Позицията на холандеца също е неприкосновена, а въпросителната е кой ще води нападението на Левски. Спорът е между Домовчийски и Божинов.