Левски постигна първа победа и като цяло записа първи точки като гост, след като победи Хасково с 4:1 в мач от 9-тия кръг в А група.

След три поражения далеч от дома, този път „сините“ не срещнаха затруднения и постигнаха категоричен успех срещу новака в елита, който продължава стремглавото си пропадане надолу след изненадващата победа над Лудогорец в първия кръг на шампионата.

Луис Педро, Валери Домовчийски, Владимир Гаджев и Антонио Аниете реализираха попаденията за гостите, които в края на мача преглътнаха и лек горчив хап, след като Аймен Белаид получи червен картон за нарушение срещу Недялко Хубенов, а Емил Ангелов вкара почетен гол за домакините от отсъдената дузпа.

От самото начало на двубоя Левски пое контрол над случващото се на терена и закономерно успя да стигне до първи гол в 26-ата минута. Веселин Минев подаде добре към Мигел Бедоя, който преодоля съперник с технично прехвърляне с пета, след което стреля. Вратарят Боян Пейков не успя да улови топката, от малък ъгъл Валери Домовчийски на свой ред стреля и уцели страничния стълб. Топката се върна на метър от вратата, откъдето Луис Педро нямаше проблеми да я чукне в нея за 1:0. При попаденията обаче останаха съмнения за засада.

5 минути преди края на първата част „сините“ достигнаха и до втори гол, дело на Валери Домовчийски. След двойно подаване между Бедоя и Гаджев, капитанът на Левски пробва сравнително лек прехвърлящ удар, но явно изненада Боян Пейков, който не успя да улови топката и я предостави на Домовчийски, който само трябваше да чукне кълбото в опразнената врата.

На почивката Димчо Ненов направи две промени, включвайки в игра Недялко Хубенов и Владислав Узунов на местата на Чепилов и Райнов. В Левски Ради Цонев замени Георги Сърмов.

Смените в тима на Хасково дадоха поне временен резултат и в първите 10 минути на втората част определено домакините бяха по-добрият тим на терена. Това обаче не доведе до нищо по-опасно пред вратата на Пламен Илиев.

В 75-ата минута „сините“ стигнаха до трети гол. Влезлият като резерва Антонио Аниете мина без проблеми през няколко играчи на Хасково, за да влезе в наказателното поле, където подаде към Гаджев. Капитанът на Левски бе оставен сам на удобна позиция и без проблеми вкара за 3:0.

Още в следващата атака самият Аниете реализира гол. Веселин Минев центрира отлично в наказателното поле, където испанецът се позиционира добре и с глава прати топката в долния десен ъгъл.

Малко след това Хасково бе близо до попадение, след като мощен изстрел на Кирчо Крумов срещна напречната греда.

В 83-ата минута Недялко Хубенов надбяга отбраната на Левски и бе фаулиран от Аймен Белаид в наказателното поле. Защитникът получи заслужен червен картон, а домакините получиха дузпа, която бе материализирана от бившия нападател на „сините“ Емил Ангелов за крайното 4:1.

Във временното класиране Левски се изкачи на трето място с 16 точки, докато Хасково остава на последна позиция с едва 4 точки.