Голямото дерби на 16-ия кръг на А група между ЦСКА и Лудогорец мина, но този уикенд предстои още един голям и не по-малко интересен сблъсък. В Коматево един срещу друг се изправят Ботев и Левски в битка за място в Топ 6. 

Победителят от този мач ще може да диша малко по-спокойно, но не и да се успокоява в нажежената до "червено" борба за заветните позиции в горната половина на таблицата, която им осигурява пролетни борби за евротурнирите. 

На пръв поглед "жълто-черните" са фаворити, защото са силен домакин и са допуснали само едно поражение на своя терен, а и гостите им са в отчайваща форма. Особено като гости, столичани са взели скромните две победи, едната от тях е в София над Локомотив. 

Левски е, меко казано, колеблив тази есен и не спира да къса нервите на привържениците си. Точно заради тях обаче "сините" са задължени да вземат трите точки в този важен мач срещу пряк конкурент, а и исторически противник на неговия стадион. 

Но това няма да е никак лесна задача. Наставникът Георги Иванов-Гонзо има куп проблеми пред себе си. Той няма да може да разчита на контузените Владимир Гаджев, Владислав Мисяк, Борислав Цонев, Наджиб Амари и Мирослав Иванов. Последният също така е и наказан. 

До последно не се знае дали в мача ще участва и един от малкото демонстриращи сравнително постоянна форма - Антонио Аниете. От известно време испанецът е измъчван от болежки, но се очаква да стисне зъби. 

Домакините изглеждат доста по-добре, поне що се отнася до проблемите с контузени. Единственият с травма, който пропуска двубоя, е защитникът Пламен Николов. С проблеми бяха още Момчил Цветанов и Алекс Колев, но те влязоха в разширената група от 19 футболисти за мача. 

Отделно от това, наставникът Велислав Вуцов е настроен за реванш срещу Левски, на който беше начело за четири мача през 2008 г., заменяйки Станимир Стоилов. През август "канарчетата" паднаха с 1:2 на "Герена", след като допуснаха пълен обрат, а победното попадение на "сините" дойде в последната минута на продължението. 

Този безспорно интересен мач ще можете да наблюдавате директно от 13:15 часа с картина по "Диема", да го слушате в ефира на "Дарик радио", както и да проследите развоя му на Gong.bg. Можете да го проследите пряко и на платформата Gong Play