Левски ще гони край на черната серия като гост от началото на сезона. "Сините" нямат нито една точка извън своя стадион "Георги Аспарухов", като записаха три загуби и в трите си двубоя извън своя дом. 

Те паднаха с 0:2 от ЦСКА, с 1:2 от Берое и 0:3 от Литекс. Сега момчетата на Георги Иванов-Гонзо гостуват на новака Хасково и виждат в това идеалната възможност да запишат първите точки далеч от София. 

А съперникът изглежда идеален в исторически план. Двата тима досега имат 12 мача помежду си в елита, като "сините" са спечелили 10 от тях. В Хасково те имат четири победи и само едно поражение от шестте сблъсъка там. 

Освен това новаците са в дълга серия без победа - те биха само шампиона Лудогорец в първия кръг и от тогава нижат загуба след загуба и само едно равенство. Но точно успехът над тоталния хегемон в родния футбол в последните три години вдъхва увереност на хасковлии.

Изпълнителният директор Тихомир Петков заяви пред Гонг, че тимът му не се страхува от името на съперника и според него "сините" са преодолими. Играчите пък бяха надъхани с пари за мача, след като си получиха заплатите. 

Отделно от това, интересът на местните фенове към срещата е огромен и се очаква стадионът в града да е претъпкан. Голяма агитка на гостите също ще дойде на трибуните и там ще бъде истински празник. 

От друга страна, в Левски са в серия от две поредни победи и се надяват да удължат серията си. През седмицата собственикът Тодор Батков изплати забавените възнаграждения на играчите и те сега могат да мислят само за футбол.

Ще стигне ли Левски до първи три точки извън "Герена", или Хасково ще направи още една изненада срещу един от водещите ни отбори, предстои да разберем днес. Мачът е с начален час 16:45 часа и ще бъде излъчван пряко по "Диема", в ефира на "Дарик радио", както и на живо минута по минута в Gong.bg