Малко след победата над Хасково с 8:0 снощи, още добри новини дойдоха в лагера на Левски. Този път те са от УЕФА. Европейската футболна централа разпространи официално комюнике за финансовия феърплей за следващия сезон. 

Според него, Левски е сред отборите, на които е премахнат мониторингът за нарушаване на финансовите правила на централата. Поради тази причина миналия сезон те бяха глобени с 200 хил. евро. 

Веднага от УЕФА бяха наложени разпоредби за намаляване на месечния бюджет за заплати. "Сините" набързо се вместиха в новите финансови рамки и точно поради тази причина те вече не са обект на оперативен интерес от Европейската футболна централа. 

Освен Левски, мониторингът е вдигнат и от турския Трабзонспор, и от чешкия Спарта Прага. Под ударите на УЕФА обаче попадат Хъл Сити от Англия, полският Рух Хожув, израелският Апоел Тел Авив и гръцкият Панатинайкос. Те са глобени с по 200 хил. евро. Ще бъдат разследвани документите на руските Динамо и Локомотив Москва. 

Вдигането на мониторинга за финансовия феърплей обаче не означава, че "сините" са покрили останалите изисквания за получаване на лиценз за евротурнирите. Те имат срок до края на март да подадат документи, че са покрили или разсрочили задълженията си.