Иво Тонев и Георги Иванов проведоха ключови преговори с огромен процент от чужденците в Левски.

Ситуацията около някои от тях вече изглежда изяснена още след тези разговори. Гонг ще направи кратко обобщение на ситуацията човек по човек:

Оставащи: Със сигурност кариерата си на „Георги Аспарухов“ ще продължат двама. Мигел Бедоя има договор за още една година, а и необходимото желание, за да го продължи. Испанецът е категоричен, че продължава с Левски.

Същата е ситуацията и с Боян Йоргачевич. Сърбинът каза силни думи след днешните разговори и няма никакво намерение да си заминава. Вратарят имаше предложение от Белгия, където живее семейството му, но явно е съгласен да остане на „Герена“ и през следващия сезон. Неговото решение оставя под въпрос мястото на Пламен Илиев в клуба.

Колебаещи се: Роман Прохазка и Антонио Аниете не са готови с конкретен отговор. Контрактите и на двамата изтичат в края на този месец. Стойчо Стоев разчита на тях, защото са твърди титуляри, но все още ситуацията е неясна. Очаква се Левски да намали бюджета, което вероятно касае и техните заплати, но не драматично. Словакът сподели, че заплатата не е най-важното нещо в случая. Отговор от голмайстора и Прохазка трябва да има в следващите дни. 

Гласени за трансфер: Левски ще се опита да изкара някои лев от чужденци, които имат договори, но не са желани на всяка цена. Аймен Белаид е твърд титуляр, но евентуален негов трансфер не е изключен, особено ако се появи прилично предложение. 

Емил Нину беше резерва в последните месеци и на „Герена“ ще са много доволни, ако успеят да го спазарят на друго място. Тази задача няма да е лесна, но не е и невъзможна.

Напускащи: Луис Педро със сигурност не е в плановете на треньорското ръководство. Привлеченият през лятото холандец разочарова и се търси удачен вариант за неговото освобождаване. Разговорите едва ли ще бъдат гладки, но това е просто прогноза. 

Далеч по-сложен ще е процесът с Лукаш Гикиевич, който бе отстранен от първия отбор. Полякът със сигурност ще има сериозни претенции, тъй като няма как да е доволен от престоя си в Левски. 


Либан Абди заяви, че му харесва в клуба, но тук всичко зависи от турския Ризеспор. Това е тимът, който на практика държи неговите права. В Турция падна правилото, което ограничаваше бройката на легионерите. Този факт още повече затруднява евентуалното му оставане в Левски. Треньорският щаб би бил доволен, ако Абди остане, но това е по-скоро малко вероятно.