Вратарят на Левски Пламен Илиев тренира вече наравно със своите съотборници и очаква завръщането на терена още тази събота в контролата с Ботев Враца. След днешното предиобедно занимание, в което Пламен направи няколко спасявания в негов стил по време на двустранната игра, той даде и кратко интервю за Дарик радио.

„Вече започнах наравно с моите съотборници, заяви Илиев. Чувствам се добре. Разбира се, не на сто процента все още, но тренирам здраво и се надявам отново да играя. Готвя се здраво за този момент.”

Контузията на Пламен Илиев преди началото на първенството доведе и до проблеми с вратарския пост в първите седем кръга. Как би коментирал ситуацията Пламен?

„Не, аз не искам да коментирам моите колеги, категоричен е Илиев. Не искам да упреквам някого. Видяхте, че в Ловеч допуснахме тежка загуба, а и в Стара Загора загубихме, а и от ЦСКА в началото. Това не е приятно нито за мен, нито за феновете, нито за всички вътре в съблекалнята, треньорите и всички в клуба. Трябва да се подготвим добре тези две седмици и се надявам да влезем в победна серия.”

Доколко е готов Пламен Илиев и може ли да влезе в игра още в събота, в контролата с Ботев Враца?

„Ще тренирам здраво до събота и се надявам да взема участие в контролата с Ботев Враца, категоричен е Пламен. Нямам страхове, свързани с контузията ми. Не мисля, че няма да съм напълно готов за връщането си в игра. Вече минаха два месеца оттогава, а горе-долу толкова е нужно при такава травма, така че мисля да съм готов на сто процента до края на седмицата.”

Пламен Илиев е амбициран да се завърне на вратата на Левски в конкуренцията на македонски национал и юношески национал на България. Готов ли е отново да е титуляр за „сините”?

„Дали ще играя, или не, ще трябва да попитате треньорите, сподели Илиев. Аз ще давам всичко от себе си на тренировките. Ако покажа, че съм по-добър от тях, се надявам да играя. Всичко зависи от мен.”

Промени ли с нещо Валентин Захариев с идването му като треньор на вратарите в Левски?

„Аз не искам да коментирам треньорите на вратарите, категоричен е Илиев. Работя добре под неговото ръководство. Старая се да изпълнявам всичко, което той изисква от мен. Надявам се това да доведе до успехи занапред.”

С връщането на Пламен Илиев в игра ще настъпи ли спокойствие в Левски?

„Ха-ха-ха (смее се), спокойствие в Левски..., замисли се Пламен. Спокойствие в Левски няма, докато не биеш. Като биеш във всеки мач, ще има спокойствие. Зависи от нас. Трябва да бием докрай и ще е спокойно.”