Футболистът на Левски Георги Костадинов сподели след победата на Левски с 1:0 над чешкия Збройовка Бърно, че колкото по-голяма е конкуренцията в състава, толкова по-добър е отборът.

Единствения гол в мача реализира именно Георги Костадионов през втората част. Халфът се разписа от дузпа в 80-ата минута.

„Като цяло отборът от мач на мач се чувствам по-добре физически. Тъй като сега идва етап, в който ще започнем да се освежаваме, точно по тази причина ще се чувстваме все по-свежи, имаме повече бързина в действията. Това ще ни позволи да изчистваме грешките, които сме допускали досега“, сподели Георги Костадинов.

„Аз изпълних дузпата, защото за всеки мач си имаме определени изпълнители, в зависимост от това всеки кой как се чувства. Трябваше да се поеме отговорността. По-спокойно е, когато идват нови футболисти, още повече, че те са и добри играчи. Ние правим всичко възможно те да паснат максимално бързо на колектива.“

„Тъй като сме умни момчета и знаем, че колкото е по-голяма конкуренцията, толкова ще е по-добър отборът. Надявам се времето до първия шампионатен мач да ни стигне, за да може отборът да бъде обигран добре“, сподели още футболистът на Левски.

„Не мога аз самият да определя дали съм лидер на тима, не е удачно сам да си давам определения. Имаше много момчета на терена, мисля, че имам повече опит от тях и затова изпълних дузпата. Както аз съм черпил опит от по-големите от мен, така и те могат да правят същото от мен. Както казах вече за дузпата, отговорностите трябва да си ги разпределяме между нас, футболистите.“

„При всички положения се старая правото, което изучавам, и футболът да вървят ръка за ръка. Но колкото и да искам, правото засега е една малка крачка за след футболната ми кариера. Тъй като ангажиментите ми с футбола са ежедневни, за правото нямам толкова време и чисто физически да ходя ежедневно на лекции. Все пак смятам, че и двете вървят добре, остава ми още един изпит, след което ми предстои държавен такъв, който се надявам да взема и да завърша“, каза още Георги Костадинов.

Валентин Грънчаров - специален пратеник на Дарик радио в Турция


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS